Οπαδική βία: Μόνο 10 μέλη από κάθε ομάδα στα γήπεδα

Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα για τους παραβάτες

Κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που περιλαμβάνει τον οδικό χάρτη για το πώς θα διεξάγονται οι αγώνες του πρωταθλήματος στο επόμενο διάστημα που δε θα υπάρχουν θεατές.

Οπαδική βία: Τα θύματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα μπαίνουν στις κερκίδες των γηπέδων μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, μόλις 10 άτομα από κάθε ομάδα και αυτοί θα πρέπει να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή διοικητικά στελέχη. Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα στα ματς κεκλεισμένων των θυρών, κάθε ομάδα είχε το δικαίωμα να έχει από 50 άτομα εντός γηπέδου. 

Η κυβέρνηση εντείνει όλο και περισσότερο την πίεση προς τις ομάδες για να συμμορφωθούν με αυστηρότερα πλαίσια και να κατανοήσουν ότι δεν πάει άλλο.  

Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα για τους παραβάτες

Για όσους δεν ακολουθήσουν τους κανόνες, προβλέπεται πολύ σκληρή ποινή αποκλεισμού από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τη νομοθετική πράξη. 

Οπαδική βία: Λίστα με 200 ονόματα χούλιγκαν κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο

Ωστόσο το ερώτημα είναι εάν τέτοιου είδους ποινή που είναι αγωνιστικού τύπου, μπορεί να επιβληθεί από το κράτος με βάση το αυτοδιοίκητο. Υπάρχει η πιθανότητα να έχει συνεννοηθεί η κυβέρνηση με την ΕΠΟ και την UEFA αλλά αυτό θα φανεί από τις αντιδράσεις των ομοσπονδιών.  

Το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά πάλι το Σαββατοκύριακο έστω και χωρίς θεατές αφού οι διαιτητές ανέστειλαν την αποχή τους μετά και την ενημέρωση ότι θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου τη Δευτέρα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top