Κικίλιας στο Star: Μήνυμα 112 και για το κλείσιμο σχολείων 

«Γκάζι» σε Δήμους – Περιφέρειες για ρέματα και αντιπυρική προστασία  

Τις αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία και για την επέκταση του 112  στο κλείσιμο των σχολείων, όταν απαιτείται, εξήγησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε σχετικά με τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου ότι «δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα αυτά χωρίς πρόληψη. Δε γίνεται να υπάρχει αντιπυρική προστασία χωρίς αντιπυρικές ζώνες ή να αντιμετωπίσεις τις πλημμύρες χωρίς να ανοίξεις τα ρέματα».  

ΔΕΘ: Αλλαγές στην Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης  

Βασίλης Κικίλιας: Τι είπε στη Μάρα Ζαχαρέα για τις αλλαγές στην Πολιτική Προστασία με το νομοσχέδιο

Βασίλης Κικίλιας: Τι είπε στη Μάρα Ζαχαρέα για τις αλλαγές στην Πολιτική Προστασία με το νομοσχέδιο 

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παραδέχθηκε ότι υπήρχε  αλλελεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, αλλά διευκρίνισε ότι θα δίνεται πλέον η δυνατότητα παρέμβασης, όπου η Αυτοδιοίκηση καθυστερεί. 

«Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί» τόνισε  ο κ. Κικίλιας ο  οποίος συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για κυρώσεις, αλλά «κυρίως θα υπάρχει η πίεση για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια και τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού 

Για το 112 και την περίπτωση των σχολείων του Βόλου, όπου έτρεχαν οι γονείς να πάρουν εσπευσμένα τα παιδιά τους από αυτά ενώ είχαν ξεκινήσει τα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ότι  επεκτείνεται η εφαρμογή του στην ειδοποίηση για το κλείσιμο των σχολείων, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο γονιός να αναζητά στο διαδίκτυο αν θα γίνουν μαθήματα ή όχι. «Το μήνυμα 112 δεν είναι προληπτικό αλλά υποχρεωτικό» ανέφερε για την εφαρμογή του.  Επισήμανε ακόμα ότι πλέον θα είναι υποχρεωτικό και να ενημερώνουν το 112 οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για τη συνθήκες που επικρατούν.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top