Στον Άρειο Πάγο ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση των υποκλοπών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, ώστε να ενημερωθεί για το θέμα των υποκλοπών.

Πρώτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Άρειο Πάγο

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον Άρειο Πάγο / Φωτογραφία Eurokinissi (Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έξοδο του από το δικαστικό Μέγαρο δήλωσε: «Συζητήσαμε με κύριο θέμα τις υποκλοπές και εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό είναι προτεραιότητα και για τη δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία. Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υποπίεσης αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μια ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των σημερινών δραστηριοτήτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις 12:00 μ.μ. ο κ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση των υποκλοπών

Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε υπόμνημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, για να εξακριβωθεί, δηλαδή, αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Σημειώνουμε ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ακόμα, σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Οι εργασίες της συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή στις 18:00, θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η προετοιμασία ενόψει αφενός της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2024 και, αφετέρου, της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top