Πρώτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Στέφανου Κασσελάκη

Τετ α τετ στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή

Την πρώτη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη θα έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η συνάντησή τους είχε προαναγγελθεί από μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη και έχει θεσμικό χαρακτήρα.

Ο κ .Κασσελάκης ανέλαβε τη θεσμική πρωτοβουλία συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος απηύθυνε παρόμοια θεσμική πρόσκληση τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στο ΚΚΕ.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Όπως επεσήμανε, σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΕΕ δηλαδή του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, ο πρωθυπουργός κατέστησε απολύτως σαφή την ελληνική θέση ότι μία λύση δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει μόνο την Ουκρανία και τίποτα άλλο. 

Τόνισε πως χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό και για τη διαχείριση του προβλήματος, ως χώρα - εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης, πρόσθετους πόρους για το Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί, για να μπορούν να στηρίζονται χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, πρόσθετους πόρους για το νέο αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους δανεισμού των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης σε τρεις άξονες:

  • παρεμβάσεις για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών, όπως είναι οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημόσιου Τομέα κατά 10,5% και η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά,
  • στοχευμένα μέτρα όπως η «Μόνιμη μείωση τιμής» και η υποχρέωση ανακοίνωσης των λιανικών τιμών και των ανατιμήσεων. Επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα για τη μόνιμη μείωση τιμής έχουν ήδη ενταχθεί πάνω από 233 κωδικοί προϊόντων με εκπτώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν ως το 23% και
  • με εντατικούς ελέγχους και επιβολή των αναλογούντων προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει την νομοθεσία, ειδικά εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς, εισαγόμενης ακρίβειας», τόνισε.
     

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top