Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησε ο Καιρίδης με τον Τούρκο Υπουργό   

Ανακοινώθηκε «συνεργασία κατά της παράτυπης μετανάστευσης»

Καιρίδης Γερλίκαγια

Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συμφωνήθηκε σήμερα στην Άγκυρα, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας,  Ali Yerlikaya.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τo παρασκήνιο της συνάντησης και τι συμφώνησαν 

Στις επίσημες συνομιλίες ανάμεσα στις δυο αντιπροσωπείες, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, εκτός του Υπουργού, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης κ.ά. 
Από τουρκικής πλευράς συμμετείχαν, εκτός του Υπουργού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Münir Karaloğlu, ο Γενικός Διοικητής της Τουρκικής Χωροφυλακής, κ. Gen. Arif Çetin, ο Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Εθνικής Αστυνομίας, κ. Erol Ayyıldız κ.ά. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι συνέπειες στην Ελλάδα μιας επέμβασης στη Γάζα 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι συνομιλίες διεξήχθησαν μέσα σε θετικό κλίμα. Ο κ. Yerlikaya παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία στην πάταξη της παράνομης διακίνησης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Ο κ. Καιρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον Έβρο αλλά επέστησε την προσοχή στον αριθμό των παράνομων αναχωρήσεων από τη μικρασιατική ακτή προς τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Καιρίδης στο Star: Ο Ερντογάν έχει τρομερό εκνευρισμό

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι παραμένουν απολύτως δεσμευμένοι στην επίλυση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης και προχώρησαν στη διερεύνηση επιπλέον μορφών συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ενόψει της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο κ. Καιρίδης προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα και ο κ. Yerlikaya μετά χαράς αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στο μεταναστευτικό: Τι ααναφέρει το κοινό ανακοινωθέν  

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι δυο πλευρές μετά το τέλος της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού αναφέρεται:  

 «Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Ali Yerlikaya, σήμερα, 23 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα.

Αμφότεροι συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Επιπλέον, συμφώνησαν όπως ενισχύσουν συνολικά τη συνεργασία τους κατά της παράτυπης μετανάστευσης».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top