Mετά τη Σούδα και η Ελευσίνα θα έχει λόγο στην κρίση

Στη Σούδα υπάρχουν περίπου 25 αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη

Ο πόλεμος στο Ισραήλ επηρεάζει τη χώρα μας και στο επίπεδο των διευκολύνσεων που παρέχει στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη πολλά αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται στη Σούδα, ενώ ρόλο θα έχει και η αεροπορική βάση της Ελευσίνας. 

Γάζα: «Περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό

Στη Σούδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 25 αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη και ιπτάμενα ραντάρ, λόγω της κρίσης στο Ισραήλ.

Όμως επειδή ακριβώς η βάση της Κρήτης είναι πλέον κορεσμένη, η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Αθήνα να της παράσχει και άλλα αεροδρόμια για την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Έτσι, σε πρώτη φάση επιλέχθηκε η βάση της Ελευσίνας, η 112 Πτέρυγα Μάχης, η οποία έχει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τέτοια μεγάλα αεροσκάφη, επαναλαμβάνω όχι μαχητικά, αλλά αεροσκάφη υποστήριξης. Ήδη Αμερικανοί αξιωματικοί από βάση της Γερμανίας έφτασαν στην Ελευσίνα για να δουν τις εγκαταστάσεις. Αν απαιτηθεί στο μέλλον, μπορεί να διατεθεί και η 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, από όπου να θυμίσω επιχειρούν έτσι κι αλλιώς εδώ και περίπου ένα χρόνο κάποια αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα λεγόμενα MQ-9, που δίνουν εικόνα από το μέτωπο της Ουκρανίας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top