Πολεμικό Ναυτικό: Tρεις ελληνικές φρεγάτες περιπολούν στη Μεσόγειο

Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ισραήλ οι Ένοπλες Δυνάμεις     

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ και Μέση Ανατολή. Στη Μεσόγειο περιπολούν και τρεις ελληνικές φρεγάτες, σε αποστολές που πάντως δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στο Ισραήλ, όπως μετέδωσε ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης.   

Ισραήλ: Το Star στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ - Καρέ καρέ η σύλληψη υπόπτου

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι, έτσι κι αλλιώς, πάντα σε ετοιμότητα. Η ναυτική παρουσία της χώρας μας στην Μεσόγειο είναι ισχυρή, όπως άλλωστε και ο ρόλος της. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι πρώτες επιπτώσεις στην ελληνική αγορά

Οι τρεις φρεγάτες του Πολεμικού μας Ναυτικού πλέουν στη Μεσόγειο, έστω και αν δεν σχετίζονται με την κρίση στη Μέση Ανατολή. 

Πιο κοντά από όλες στην περιοχή είναι η φρεγάτα «Σαλαμίς¨»  που πλέει δυτικά του Λιβάνου, μαζί με πολεμικά πλοία ξένων χωρών που απαρτίζουν τη UNIFIL, τη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ που ελέγχει από το 1978 την περιοχή.

Η θαλάσσια περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η αποστολή του ΟΗΕ με τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας

Η θαλάσσια περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η αποστολή του ΟΗΕ με τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας 

 Δένδιας: Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ

Η φρεγάτα «Ψαρά» συμμετέχει μαζί με άλλα ξένα πλοία στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ που αυτή τη στιγμή πλέει νότια της Ρόδου, ενώ φυσικά έχουμε και τη φρεγάτα «Αιγαίον» που από την 1η Οκτωβρίου έχει αναλάβει τη διοίκηση της διεθνούς ναυτικής δύναμης «ΙRINI», που ελέγχει την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top