Κασσελάκης: Θέλουμε δύο αγόρια με τον Τάιλερ μέσω παρένθετης μητέρας

Τι προβλέπει ο νόμος για τα gay ζευγάρια και τις παρένθετες μητέρες

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε την επιθυμία του να αποκτήσει με τον σύντροφό του Τάιλερ δύο γιους,  μέσω παρένθετης μητέρας. Η τοποθέτησή του φέρνει στη δημόσια συζήτηση ένα θέμα που απασχολεί αρκετά ζευγάρια και στη χώρα μας και προκαλεί αντιδράσεις. 

«Η αγάπη κάνει την οικογένεια, εγώ και ο Τάιλερ. Ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας, να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία.  Θα θέλαμε δυο αγόρια και θα θέλαμε με παρένθετη μητέρα, γιατί θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά για να υπάρχει αυτη η συνέχεια».   

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι Κρητίκαρος, το 2009 ψήφισα Παπανδρέου»

Τι προβλέπει ο νόμος για τα gay ζευγάρια και τις παρένθετες μητέρες  

Πολλοί ομοφυλόφιλοι αστέρες στο εξωτερικό έγιναν γονείς με αυτή την μέθοδο, όπως  ο  Έλτον Τζον  και ο Ρίκι Μάρτιν. Τι λέει όμως ο νόμος στην Ελλάδα;   

Πατέρας για τέταρτη φορά θα γίνει ο Ricky Martin!

«Ο νόμος λέει ότι μόνο γυναίκα που το επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στα δικαστήρια και να ξεκινήσει τη διαδικασία» δηλώνει η Χριστίνα Βαθειά, δικηγόρος και αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.  

«Δάνεισε» τη μήτρα της στην κόρη της - Έγινε ταυτόχρονα μαμά και γιαγιά!

Όμως, όπως προσθέτει, μπορούν με εναλλακτικό τρόπο να βρουν ένα φιλικό πρόσωπο να κάνουν μεταφορά σπέρματος,  όπως στην εξωσωματική, αλλά ο πατέρας θα είναι ο ένας από τους δύο, αυτός που έδωσε το σπέρμα, ο άλλος θα είναι ο «κοινωνικός πατέρας»».  

«Διχάζονται» Εκκλησία και επιστήμονες  

Η δημόσια συζήτηση για την παρένθετη μητρότητα από gay ζευγάρια διχάζει Eκκλησία και επιστήμονες.   

«Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας δείχνουν ότι οι γονείς του ιδίου φύλου έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους ετερόφυλους γονείς στην παροχή ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά τους»   δηλώνει στο Star o ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης. 

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης Συντονιστής των τομεαρχών

Αντίθετη άποψη έχει ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: «Οι επιστήμονες μπορεί  να φτιάχνουν έρευνες κατά παραγγελία, όμως ό,τι δεν μπορώ να το κάνω και χρειάζεται να το κάνει κάποιος άλλος για μένα δεν μπορεί να είναι σύμφωνο με τη φύση». 

Αντιδράσεις για τα αγόρια που θέλει να αποκτήσει ο Κασσελάκης 

Η διατύπωση Κασσελάκη για επιλογή φύλου και χαρακτηριστικών των παιδιών προκαλεί αντιδράσεις. «Η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών, π.χ. χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης

«Το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας ... αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας» ανέφερε σε ανάρτησή της από την πλευρά της η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top