Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης Συντονιστής των τομεαρχών

Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ:  Ο «πολακισμός» επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας περιλαμβάνονται σε θέσεις «κλειδιά» στην εισήγηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την συγκρότηση του προεδρείου της ΚΟ  του κόμματος, η οποία  σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου «ήταν ενιαία και πλειοψήφησε».

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δυσκολεύομαι να αντιπαρατεθώ με το «κενό»    

Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε για την συγκρότηση του προεδρείου της ΚΟ τα εξής:

Ο Νίκος Παππάς στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

-Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος ΚΟ
-Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας ΚΟ

-Για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων: Διονύσης Καλαματιανός, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νίκος Παππάς

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι 

-Διευθυντής ΚΟ, Γιώργος Τσίπρας
-Συντονιστής Τομεαρχών που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια, Παύλος Πολάκης.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού

Η τοποθέτηση του κ. Πολάκη ως γενικού συντονιστή των τομεαρχών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νίκο Ρωμανό, να αναφέρει στη δήλωσή του:     

«Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης έχρισε υπερσυντονιστή των τομεαρχών του κόμματος τον κ. Πολάκη, εξαργυρώνοντας προφανώς τη θερμή υποστήριξή του, αλλά δείχνοντας παράλληλα πώς βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: τοξικό, διχαστικό, στηριγμένο στα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος. Αυτό προφανώς βλέπουν και πολλοί βουλευτές που τον άκουγαν σήμερα παγωμένοι και αμήχανοι να επαναλαμβάνει τα ίδια ληγμένα τσιτάτα, με πιο θερμό χειροκροτητή τον Παύλο Πολάκη.  Ο «πολακισμός» είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά με γραβάτα».

Κασσελάκης:  Δεσμεύομαι για πολιτικές με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων-Ενότητα, πρόταση, δράση

Την «ενότητα» του κόμματος προέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας σήμερα για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καλώντας τους βουλευτές να χτίσουν μαζί «μια νέα κινηματική δυναμική» μέσα και έξω από τη Βουλή. 

Η πρώτη ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσελάκης χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Λίγα λεπτα πριν την ομιλία του νέου προέδρου έφθασε στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχθηκαν με αγκαλιές και ασπασμούς αρκεοτί βουλευτές του κόμματος.

Θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ      

Θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ     

Ξεκινώντας, ο Στ. Κασσελάκης, δήλωσε πως είναι «τιμή» γι΄αυτόν να παίρνει τον λόγο και πως αναγνωρίζει την «ευθύνη» και την «υποχρέωσή» του απέναντι στην πατρίδα και τα μέλη του κόμματος να υπηρετήσει τις «ιδέες και τις αξίες του αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου». Μίλησε για την ανάγκη να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «αγώνα ενωτικό, συλλογικό, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ύφος» και για «συγκριτικό πλεονέκτημα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους βουλευτές της κυβέρνησης, οι οποίοι, κατά την συζήτηση που παρακολούθησε, «με τη γλώσσα τού σώματος, έδειξαν πλήρη αλαζονεία προς τους συνανθρώπους μας». Χαρακτήρισε, δε, «λογοπαίγνια δημοτικού» την αναφορά του κ. Βορίδη σε αυτόν ως «Φαμελάκη» και διερωτήθηκε ποιος είναι τελικά «τοξικός».

Έκανε λόγο, επίσης, για «τσάμπα μάγκες» που δεν «επιλύουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας» και «το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι πόνος, απώλεια, ειρωνεία και χαστούκια στους συμπολίτες μας», σχολιάζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα έπρεπε να ντρέπεται που δεν τολμά να αποκηρύξει» τον Αχιλλέα Μπέο.

Κασσελάκης: Να αρθεί η στήριξη της ΝΔ στον Μπέο - «Δεν τη δώσαμε ποτέ»

Ο Στ. Κασσελάκης συνέχισε τη δριμεία κριτική του στην κυβέρνηση για τα θέματα που έχουν απασχολήσει την αντιπολίτευση στο πρόσφατο, αλλά και στο πιο μακρινό παρελθόν, όπως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και στάθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο που είχε στόχο «να φιμώσει τον ενοχλητικό κ. Ράμμο». Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση «ποτέ δεν θα δεχτούν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης οποιαδήποτε πίεση ή επιρροή στη δικαιοσύνη», αλλά θα παράσχει «αμέριστη συμπαράσταση, υλικοτεχνική και θεσμική για να υπηρετούν απερίσπαστοι το λειτούργημα τους».

Απευθυνόμενος στους «έντιμους και σοβαρούς» βουλευτές της ΝΔ, τους κάλεσε να «ψηφίζουν κατά συνείδηση», ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε αυτήν την περίπτωση «η παντοδύναμη Βαρονία Μητσοτάκη θα τους τιμωρήσει», ενώ προσέθεσε πως υπάρχει και «δεύτερη βαρονία, αυτή του Αχιλλέα Καραμανλή», διαμηνύοντας και στις δυο ότι «τα Τέμπη δε θα ξεχαστούν».

Υπερασπίστηκε τις πιο προσωπικές επαφές που έκανε με πλημμυροπαθείς, αλλά και τη δωρεά που έκανε σε σχολείο, σχολιάζοντας πως την «ανθρωπιά» την λένε «επικοινωνία», ενώ όταν ο πρωθυπουργός «αλλάζει ατζέντα» θεωρείται «πολιτική μαεστρία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top