Έπεσε στο νερό η πρώτη «γαλανόλευκη» φρεγάτα Belhara

Η επίσημη τελετή καθέλκυσης θα γίνει την Τετάρτη

Έπεσε στο νερό η πρώτη «γαλανόλευκη» φρεγάτα Belhara, με την ονομασία «Κίμων». 

Πρώτη φορά βλέπουμε στο νερό την ελληνική Belhara, στα ναυπηγεία της Naval Group, στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας, με τα γαλανόλευκα χρώματα στην πλώρη και όλο το τεχνικό επιτελείο που συνέβαλε στο να κατασκευαστεί τόσο γρήγορα. 

Βέβαια, η επίσημη τελετή καθέλκυσης θα γίνει την Τετάρτη και θα είναι το πρώτο πλοίο του προγράμματος που θα κάνει δοκιμές όπλων! Αυτό είναι το ένα μέτωπο συνεργασίας με τους Γάλλους. 

Έπεσε στο νερό η πρώτη «γαλανόλευκη» φρεγάτα Belhara, με την ονομασία «Κίμων». 

Ευρω - κορβέτα: Ανανέωσετη συμμετοχή της η Ελλάδα

Άλλο μέτωπο το πρόγραμμα υλοποίησης της ευρω-κορβέτας. 

Η ελληνική σημαία βρίσκεται πλάι στη γαλλική, την ιταλική και την ισπανική σ' αυτό το εγχείρημα. Η Ελλάδα ανανέωσε τη συμμετοχή της, κάτι που αποδεικνύει πόσο αναβαθμίζεται η Ελλάδα γεωπολιτικά.

Τούρκος πρέσβης στο Star: «Ναι στον διάλογο, αλλά χωρίς διαμεσολαβητές»

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτσιγιές στο Star και την διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη, η Τουρκία λέει «ναι» στον διάλογο, αλλά χωρίς διαμεσολαβητές.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλες χώρες να λύσουν τα προβλήματα εκ μέρους μας. Πρέπει να μπούμε σε διάλογο. Δε μιλάω για τις ΗΠΑ. Αλλά όταν υπάρχουν προβλήματα γειτονικών χωρών, είναι αυτές που είναι υπεύθυνες, ως γειτονικές χώρες, να μιλήσουν η μία στην άλλη. Είμαι πολύ αισιόδοξος... Θα κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε όλα τα θέματα και τουλάχιστον αν δεν μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα, τουλάχιστον να τα διαχειριστούμε χωρίς να βλάπτουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top