Αλκιβιάδης Στεφανής: Οι στόχοι του υποψήφιου Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου 

Ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» στην πρώτη γραμμή για το Βόρειο Αιγαίο 

Στους στόχους του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στη συνέντευξή του στο star.gr και στη Μαριάννα Τζαννετάτου.        

Ο κ. Στεφανής υπενθυμίζει ότι είναι και Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, μετά την ολοκλήρωση των καθηκόντων του προηγουμένως ως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και επισημαίνει σχετικά με το πώς προέκυψε η υποψηφιότητά του: «Ξέρετε, όταν έχεις μάθει να υπηρετείς την πατρίδα, δεν εξετάζεις από ποια θέση θα την υπηρετήσεις, διότι εγώ όλες τις αποστολές που έχω αναλάβει τις βάζω μέσα σε αυτό το φίλτρο. Έχεις μία αποστολή. Η αποστολή σου έχει να κάνει με την προσφορά και την υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Άρα, λοιπόν, πιο τιμητικό, πιο ιδιαίτερο και κάτι το οποίο σου δίνει την αίσθηση της ολοκλήρωσης και της υπερηφάνειας, δεν μπορείς να επιλέξεις από το να υπηρετείς το κοινωνικό σύνολο. Όταν μου έγινε η πρόταση δεν το σκέφτηκα 2η φορά. Το θεώρησα τεράστια τιμή προς το πρόσωπό μου, προς τις ένοπλες δυνάμεις. Ένιωσα ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας με τιμά με την επιλογή του αυτή».

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής  


Σχετικά με τον αν οι προηγούμενες θέσεις στις οποίες διατέλεσε αποτελούν πλεονέκτημα αν εκλεγεί περιφερειάρχης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δυναμική» απαντά ότι η καθημερινότητα σε όλα τα αξιώματα που κατείχε απαιτούσε συγκεκριμένες λύσεις μέσα από πολλαπλές επιλογές, ώστε να υπάρχει τελικά αποτέλεσμα. «Αυτή, λοιπόν, η εμπειρία που σου δίνει η προηγούμενη ενασχόλησή σου με τα κοινά, είναι κυρίαρχη νομίζω, στον τρόπο με τον οποίο εγώ θα λειτουργήσω στη νέα μου θέση. Ακούω το πρόβλημα, το αντιλαμβάνομαι, εξετάζω το περιβάλλον μέσα στο οποίο το πρόβλημα αυτό δημιουργείται, βλέπω τις λύσεις».

Σχετικά με το ίδιο θέμα, δηλώνει: «Για κάθε λύση, βλέπω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, πάντα σε σχέση με πολλούς παράγοντες: οικονομικούς, νομικούς, γεωπολιτικούς, κλιματολογικούς, υγειονομικούς. Επιλέγω μια λύση, βρίσκω το χρηματοδοτικό εργαλείο για να τις στηρίξω, φτιάχνω ένα πολύ στενό πρόγραμμα υλοποίησης και το παρακολουθώ καθημερινά, ώστε αυτή η λύση να έχει αποτέλεσμα».   

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη θητεία του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη θητεία του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας   

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρει επίσης στη συνέντευξή του στο star.gr ότι υπάρχει η αίσθηση στα νησιά ότι κάτι γίνεται γύρω τους, αλλά δεν μπορούν οι ίδιοι οι πολίτες τους να καρπωθούν τα αποτελέσματα τα οποία αλλάζουν την υπόλοιπη Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε το 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία:  «Βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου. Πάνω από 45.000 μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι, στην κυριολεξία στοιβαγμένοι, σε κολαστήρια. Και τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, η οποία είναι υποδειγματική, με πλήρη ασφάλεια των συνόρων, με διαφοροποίηση των διαδικασιών, έτσι ώστε οι ενέργειες για το αίτημα ασύλου να γίνονται άμεσα». 

Ο κ. Στεφανής συμπληρώνει:      

«Αντιλαμβανόμαστε, όλοι, ότι εάν όλες οι υπόλοιπες περιοχές τις Ελλάδος ήθελαν έναν Α’ βαθμό πίεσης, εργασίας, δύναμης, αποτελεσματικότητας για να προοδεύσουν, το Βόρειο Αιγαίο θέλει το άλφα αυτό να γίνει επί τρία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλη αυτή την υστέρηση που είχε δημιουργηθεί από τα προβλήματα του μεταναστευτικού. Το οφείλουμε στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου. 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του στη Μυτιλήνη

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του στη Μυτιλήνη  

Όσoν αφορά τις προτεραιότητές του αν εκλεγεί, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αιγαίου απαντά:   

«Οι πρώτες προτεραιότητές μου βασίζονται σε δύο κυρίαρχους πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών. Για παράδειγμα, με μία πολύ απλή ενέργεια, μπορούμε να βελτιώσουμε χθες τις εγκαταστάσεις ενός λιμανιού και να περισώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων, τα ψαράδικα τους εν όψει τον χειμώνα που έρχεται. 

Η πρώτη μας δουλειά είναι να δούμε τα προβλήματα που απειλούν, που προβληματίζουν, που στεναχωρούν την καθημερινότητα των πολιτών του Βορείου Αιγαίου και να προσπαθήσουμε να επέμβουμε εκεί. Η δεύτερη είναι να κάνουμε τέτοια έργα υποδομής, τα οποία θα αλλάξουν καταλυτικά το πως το Βόρειο Αιγαίο λειτουργεί. Για μένα, ο στόχος στο Βόρειο Αιγαίο είναι ένας και μοναδικός: οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι γεννιούνται και ζουν στο Βόρειο Αιγαίο, να παραμείνουν στο Βόρειο Αιγαίο». 

Ο κ. Στεφανής αναφέρεται επίσης στον στόχο να δημιουργηθεί μια τέτοια πρόοδος και ευημερία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε μετά από 5 χρόνια να βλέπουμε τα παιδιά να επιστρέφουν και τους νέους γονείς να γεννούν παιδιά και να είναι περήφανοι. «Να έχουν δυνατότητες και να έχουν προοπτική μένοντας στον τόπο. Για μένα, αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος» καταλήγει. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top