Ακρίβεια: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 

Μειώνεται ο γενικός πληθωρισμός αλλά επιμένει στα τρόφιμα

Μπορεί ο γενικός πληθωρισμός να πέφτει, αλλά η ακρίβεια στα τρόφιμα εξακολουθεί να επιμένει και να ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει η κυβέρνηση και ποια ανακουφιστικά μέτρα θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Αυξήσεις «φωτιά» σε φρούτα, λαχανικά, λάδια και γαλακτομικά

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  η Κυβέρνηση ποντάρει σε μια συνολική ανάπτυξη της οικονομίας  για να μπορέσει να «χτυπήσει»  και  την ακρίβεια. Η εικόνα σε γενικές γραμμές  είναι καλύτερη από πέρυσι, αφού τον Αύγουστο που μας πέρασε, ο γενικός πληθωρισμός  κινήθηκε στο 3,4%, ενώ τον Αύγουστο του 2022 είχε «σκαρφαλώσει» στο 11,1%. 

Μειώνεται ο γενικός πληθωρισμός αλλά επιμένει στα τρόφιμα 

Διαφορετική όμως  είναι η εικόνα στα τρόφιμα που «καίει» τα νοικοκυριά, καθώς οι αυξήσεις τρέχουν με διψήφιο ποσοστό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τον Αύγουστο έφθασε το 12,9%, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν στο 13,2%.

Ακρίβεια: Επιμένει στα τρόφιμα παρά τη μείωση του γενικού πληθωρισμού

Ακρίβεια: Επιμένει στα τρόφιμα παρά τη μείωση του γενικού πληθωρισμού 

Συνεχίζει να «καλπάζει» η ακρίβεια σε είδη διατροφής - διαβίωσης  

Τα μέτρα της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός 

Τέσσερα πράγματα που εξετάζονται είναι η επέκταση του market pass, η στοχευμένη ενίσχυση των  ασθενέστερων συμπολιτών μας, επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους πολίτες και επίδομα σε συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά.

ΔΕΘ: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτά θα προστεθούν  στις αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και των συντάξεων που θα ισχύσουν με τη νέα χρονιά, ενώ θα έρθει και η αύξηση κατώτατων μισθών λίγους μήνες αργότερα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top