Στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός - Συνάντηση με Σακελλαροπούλου

To μήνυμα του Ναρέντρα Μόντι όταν πάτησε Ελλάδα

Ιστορική επίσκεψη Μόντι σην Αθήνα - Βίντεο από ΑΝΤ1

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Ινδία: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την προσελήνωση του Chandrayaan-3

Τον Ινδό πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ο ίδιος ο Μόντι έγραψε στο Twitter: «Προσγειώθηκα στην Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας - Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

Ο Ινδός πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμπατριώτες του. Ο ίδιος ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Μητσοτάκης: Άτυπο δείπνο ηγετών των Βαλκανίων στο Μέγαρο Μαξίμου

Λίγο μετά τις 10 ο Ινδός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αυτή την ώρα συναντάται με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι

Συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ινδίας  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και, στη συνέχεια, δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Ινδό πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

Κανονικά τα δρομολόγια του Μετρό - Άνοιξαν οι σταθμοί «Σύνταγμα» - «Πανεπιστήμιο»

Κανονικά λειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», που νωρίτερα είχαν κλείσει με εντολή της αστυνομίας λόγω της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί περνούσαν από το Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο χωρίς να κάνουν στάση, ωστόσο τώρα τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top