Φάμελλος: Παραπομπή βουλευτή Βελόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής

Ο Π.Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι μετανάστες παρακωλύουν το έργο των πιλότων

Σωκράτης Φάμελλος

Την παραπομπή του βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ζητά ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Έβρος: Έρευνα για τις φωτιές και τη ρατσιστική βία κατά μεταναστών

Αιτία ότι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης  ανέφερε σε ανάρτησή του για τις φωτιές στον Έβρο: «Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!».  

Τραγωδία στον Έβρο: 18 άνθρωποι βρέθηκαν καμένοι στο δάσος της Δαδιάς

Η επιστολή Φάμελλου για τον βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης   

Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος αναφέρει στην επιστολή του, η οποία εστάλη μετά το περιστατικό με τη «σύλληψη» παράνομων μεταναστών από ομάδα ατόμων στον Έβρο     

Έβρος: «Τους έδωσα νερό», λέει ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Θέμα: «Παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη».
 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας,
Επειδή, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παράσχος Παπαδάκης στις 21.8.2023 ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο:

«Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!».

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Καταθέτω την παρούσα αναφορά ώστε να λάβετε γνώση και να λάβετε την απαραίτητη πρωτοβουλία για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Φάμελλος Σωκράτης». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top