Μητσοτάκης για πιλότους: «Θρηνούμε για την απώλεια των δύο ηρώων»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την πτώση του Canadair

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο / Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star

Τον θρήνο όλων των Ελλήνων για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στη «μάχη» με τις φλόγες στην Κάρυστο της Εύβοιας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Αυτοί είναι οι δύο πιλότοι που σκοτώθηκαν

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων για την απώλεια των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

«Η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης» πρόσθεσε.

Λόγω του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο, ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top