Όλγα Κεφαλογιάννη: Επιστροφή στο υπουργείο Τουρισμού μετά από 8 χρόνια

Τι είπε στο Star η νέα υπουργός Τουρισμού

Mετά απο οκτώ χρόνια η Όλγα Κεφαλογιάννη επιστρέφει στο υπουργείο Τουρισμού και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όλα τα «καυτά» θέματα, όπως οι αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία και το κόστος των μεταφορών που ανεβάζουν τη συνολική δαπάνη των διακοπών για ξένους και Έλληνες. Στις πρώτες δηλώσεις της στο Star, η κ. Κεφαλογιάννη εμφανίσθηκε, πάντως, αισιόδοξη και εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή για τον τουρισμό.

Νέα Κυβέρνηση: Τα πρώτα νομοσχέδια και το Market Pass   


Ένα από τα προβλήματα της φετινής σεζόν ειναι οι υψηλές τιμές που αποθαρρύνουν ξένους αλλά κι Έλληνες τουρίστες με μικρομεσαίο προϋπολογισμό διακοπών.

Οι αυξήσεις στα ξενοδοχεία ξεπερνούν το 14%, στα αεροπορικά εισιτήρια πάνω από 27% και στα ακτοπλοϊκά γύρω στο 14%.

Χιλιάδες οικογενειάρχες κοιτάζουν τις τιμές, κάνουν προσθέσεις και αφαιρέσεις, υπολογίζουν το κόστος για να αποφασίσουν εάν και για πόσο θα ταξιδέψουν.

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας»

Εμφανώς συγκινημένη και έχοντας δίπλα της τον σύζυγό της, η νέα υπουργός Τουρισμού περνά ξανά το κατώφλι του υπουργείου, μετά τον Ιανουάριο του 2015, όταν είχε αποχωρήσει. Συγκινημένη αλλά και αισιόδοξη μιλά στο Star και στον Γιώργο Σαραντάκο.

«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας να κάνουμε και θα τα πούμε στις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτό που λέω όμως είναι ότι η αισιοδοξία ειναι υποχρέωση, και ελπίζω ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Mετά απο οκτώ χρόνια η Όλγα Κεφαλογιάννη επιστρέφει στο υπουργείο Τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Λίγα λεπτά αργότερα φτάνει στο υπουργείο η νεα υφυπουργός Έλενα Ράπτη. Το νέο δίδυμο του υπουργείου Τουρισμού φωτογραφίζεται στην είσοδο και ανεβαίνουν στην αίθουσα για την παράδοση - παραλαβή απο την υπηρεσιακή υπουργό κ. Ιωάννα Δρέττα.

 Το νέο δίδυμο του υπουργείου Τουρισμού 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και Έλενα Ράπτη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star
 

«Ο τουρισμός είναι δυναμικός και χρειάζεται να κρατάς γερά το τιμόνι» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη κατά την παραλαβή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top