Ναυάγιο Πύλος: Ευρωπαϊκό, όχι ελληνικό πρόβλημα δήλωσε ο ΓΓ ΟΗΕ στο Star! 

Αιχμές Τουρνά κατά Τσίπρα – Κατριβάνου σε ΝΔ: «Πνίξατε τους ανθρώπους»    

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του Star Δημήτρη Σουλτογιάννη για το ναυάγιο στην Πύλο, ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται την  ίδια ώρα η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το πολύνεκρο ναυάγιο. Για μικροκομματικές πολιτικές σκοπιμότητες κατηγορεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα και τον έντονο διάλογο που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά

Ναυάγιο Πύλος: «Καβγάς» Τσίπρα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Τουρνά 

 

Η ερώτηση του Star στον ΓΓ ΟΗΕ  

Ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης ρώτησε συγκεκριμένα τον ΓΓ του ΟΗΕ: «Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα είναι πύλη για τους μετανάστες, που προσπαθούν να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη. Έχετε έρθει σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές ή τα Ηνωμένα Έθνη είναι έστω σε συντονισμό με τις ελληνικές Αρχές;».  

Ο Αντόνιο Γκουτιέρεζ απάντησε στην ερώτηση του Star: « Όχι. Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα». 

Α. Τσίπρας: Επικοινωνία με Επίτροπο Μετανάστευσης Γιόχανσον 

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική για τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, μιλώντας με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον. Η δήλωση τυυ  Αλέξη Τσίπρα για το ναυάγιο στην Πύλο

Η δήλωση τυυ  Αλέξη Τσίπρα για το ναυάγιο στην Πύλο 

«Είναι ντροπή η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα, ενώ την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες να παρουσιάζεται ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου ως "πολυτέλεια" και να γίνεται συζήτηση για το αντίτιμο που θα καταβάλλουν κράτη μέλη ώστε να μην φιλοξενούν πρόσφυγες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Τσίπρας: Mετράμε εκατοντάδες νεκρούς και κάποιοι συζητάνε μόνο για χρήματα

Τουρνάς: Αιχμές κατά Τσίπρα για πολιτική εκμετάλλευση 

Αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα άφησε ο υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, μετά τον έντονο διάλογο που είχαν στην Καλαμάτα. 

Τουρνάς κατά Τσίπρα για τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό

Τουρνάς κατά Τσίπρα για τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό   

Β. Κατριβάνου κατά ΝΔ:  Εσείς πνίξατε τους ανθρώπους!  

Μετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Παναγιώτη Κουρουπλή που επέρριψαν ευθύνες στην Ελλάδα και την κυβέρνηση για την πολύνεκρη τραγωδία, τη σκυτάλη πήρε η Βασιλική  Κατριβάνου, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό  One, απευθυνόμενη στην υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη: «Λέμε να μην πνίγεται όποιος είναι στη θάλασσα από την αποτροπή που κάνετε, αυτό λέμε. Γιατί εσείς τους πνίξατε τους ανθρώπους με τις αποτροπές». 

Ναυάγιο Πύλος: Ο Παπαδημούλης ανέβασε πάλι καταγγελίες κατά Ελλάδας

Τα κόμματα για την τραγωδία της Πύλου 

Στο ζήτημα του ναυαγίου της Πύλου τοποθετήθηκαν και οι ηγεσίες άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.    

«Πρέπει ο υπουργός ο αρμόδιος της υπηρεσιακής κυβέρνησης να δώσει μια συνέντευξη και να πει τι έκανε ακριβώς η χώρα μας για να αποτρέψει αυτήν την τραγωδία, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπου που δημιουργούν ερωτήματα» δήλωσε στον Real Fm ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.     

«Και η νέα αυτή τραγωδία, το ναυάγιο στην Πύλο, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της πολιτικής της, την οποία υλοποίησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματά τους» υποστήριξε ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

«Αφού λοιπόν όλοι αυτοί είναι φιλάνθρωποι στα κόμματα αυτά, τους λέμε, αντί να αντιδικούν, να φιλοξενήσουν ο καθένας απ’ αυτούς από ένα ναυαγό στο δικό τους σπίτι» πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Bελόπουλος: Εκνευρίσθηκε όταν τον ρώτησαν για τα «χειρόγραφα του Ιησού»!   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top