Μπακογιάννη: «Η ΝΔ ουδέποτε έκανε παρέμβαση για υποψήφιο»

Όταν οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για Τουρκική μειονότητα

Ομογενείς του, αποκαλεί  τους μουσουλμάνους της Ροδόπης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ Κερασιού του Δήμου Ιάσμου. Δηλαδή, λέει και τον εαυτό του και εκείνους... Τούρκους.  

Σκληρή καταγγελία για Ροδόπη: Έγιναν μεταφορές μουσουλμάνων από Γερμανία

«Εμείς βέβαια αγαπητοί μου ομογενείς δεν το πράξαμε αυτό (την εκλογή) για να γίνει είδηση, αλλά για να ακουστεί η φωνή μας και να προβούμε σε πράξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οζγκιούρ Φερχάτ.

Για "τουρκική" μειονότητα έκανε λόγο και ο Χουσείν Ζειμπέκ, υποψήφιος  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μιλώντας στο Anadolu, ενώ τα ίδια είχε πει και σε Τουρκικό κανάλι το Σεπτέμβριο: 

«Εμείς με τον δίκαιο αγώνα μας, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Για τους συγκεκριμένους μειονοτικούς βουλευτές, η ΝΔ καταγγέλλει ότι έπαιζαν τo "παιχνίδι" του Τουρκικού Προξενείου, με "αντάλλαγμα" να διευκολυνθεί η εκλογή τους! 

Φουντώνει η κόντρα για τη Ροδόπη: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί»

Ροδόπη: Κόντρα για το πότε ενημερώθηκε ο Τσίπρας

Μεγάλη κόντρα πυροδότησε η συζήτηση για το πότε ενημερώθηκε για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, είπε ότι ο κύριος Τσίπρας είχε ενημερωθεί και πριν καιμετά τις εκλογές με στοιχεία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ όμως απάντησαν ότι δεν υπήρξε προφορική ή γραπτή πληροφόρηση πριν από τις εκλογές κι ότι μετά τις εκλογές το κόμμα έλαβε από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη  ένα δελτίο της ΕΥΠ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη.

Μπακογιάννη: «Η ΝΔ ουδέποτε έκανε παρέμβαση για υποψήφιο» 

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δέχθηκε επικρίσεις για την επίσκεψή της στη Ροδόπη και την προσπάθειά της να επηρεάσει την μειονότητα υπέρ της ΝΔ, αντέτεινε: 

«Έχω ακούσει τέρατα αυτές τις μέρες. Ουδέποτε διανοήθηκε κανένας στην ΝΔ να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για οποιοδήποτε υποψήφιο! 
Δεν υπάρχει πρόβλημα πραγματικό της μειονότητας που να μην έχει καταλήξει στο γραφείο μου και τολμάει εμένα να μου πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εκβιάζω την μειονότητα;»  

Εκλογές 2023: Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη  

Στα ύψη η κόντρα για τη Ροδόπη.

Η κόντρα συνεχίστηκε στα τηλεοπτικά «παράθυρα».

«Υποθέτω πως ένας εκ των δύο ή και οι δύο βουλευτές μπορεί να επανεκλεγούν και θα ξέρουμε αν αυτοί οι άνθρωποι θα δηλώσουν ότι είναι Τούρκοι πολίτες, Τούρκοι στην καταγωγή, ή αν είναι Έλληνες πολίτες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

«Κατηγορούνται Έλληνες μουσουλμάνοι αριστεροί ότι είναι πράκτορες του Τουρκικού παράγοντα» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top