Εκλογές 2023 - Γιώργος Τσίπρας: Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική

«Είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση»

«Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική», είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας / Βίντεο: ΕΡΤ

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή στις εκλογές της 25ης Μαΐου, να είπε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής», ωστόσο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ξάδερφός του Γιώργος Τσίπρας έχει… άλλη γνώμη.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική.

Η μαντινάδα του Μητσοτάκη και τα... κρυφά μηνύματά της

«Είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν, είτε υπάρχει πρόθεση είτε όχι», είπε ο Γιώργος Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του υποψήφιου βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν εγκατέλειψα τη μάχη σε πιο δύσκολες στιγμές»

«Είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και γιατί σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας», πρόσθεσε, λέγοντας πως την απλή αναλογική «την "έκαψαν" τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ. Φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης».

Εκλογές: Αλαλούμ με τους φόρους – Επίθεση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ   

«Είναι καθυστέρηση πολλών κομμάτων στην Ελλάδα που δε θέλουν να εφαρμοστεί η απλή αναλογική», είπε και κατέληξε: «Θα την επαναφέρουμε, το πότε θα την επαναφέρουμε δε σας το απάντησα».

«Μας έφτυσαν, δε βρέχει» - Η αυτοκριτική του Γιώργου Τσίπρα για τις εκλογές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top