Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή- «Eίμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου»

Επέστρεψε στο σπίτι της με  «βραχιολάκι»- Οι πρώτες της δηλώσεις

Oι πρώτες δηλώσεις της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της- Τι είπε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το σπίτι της/ βίντεο Μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star

Λίγο πριν τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής,  αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Εύα Καϊλή: Mετρά αντίστροφα τις ώρες για να επιστρέψει στην κόρη της

Η αποφυλάκισή της έγινε με απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβιβάστηκε σε αμάξι με φιμέ τζάμια και αποχώρησε από τις φυλακές, με προορισμό το διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, όπου την περιμένει η κόρη της. Εκεί θα μείνει σε κατ'οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Η στιγμή που το όχημα με τα φιμέ τζάμια μεταφέρει την Εύα Καϊλή από τις φυλακές του Χάρεν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες/ βίντεο ΑΡ

Η στιγμή που το όχημα με τα φιμέ τζάμια μεταφέρει την Εύα Καϊλή από τις φυλακές του Χάρεν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες/ βίντεο ΑΡ

«Σας ευχαριστώ πολύ. Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της 44χρονης ευρωβουλευτή, μετά την αποφυλάκισή της, στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το σπίτι της.

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δε σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά από την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του από τις φυλακές Χάρεν. 

Εύα Καϊλή: Σε χωριστές κατοικίες από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

Η κ. Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι που αποφυλακίστηκε τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα μένουν σε χωριστές κατοικίες και «αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κ. Καϊλή», είπε ο δικηγόρος της.

H Eύα Καϊλή δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, ούτε να επικοινωνεί με τους άλλους κατηγορούμενους για το Qatar Gate.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δε βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά στην κόρη μου» είπε η Εύα Καϊλή στους δημοισιογράφους μετά την αποφυλάκισή της- screenshot από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

«Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά στην κόρη μου» είπε η Εύα Καϊλή στους δημοισιογράφους μετά την αποφυλάκισή της- screenshot από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

«Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δε θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», συνέχισε ο δικηγόρος της. 

Εύα Καΐλή: «Αλήθεια μου λες; Θα δω το παιδί μου;»

Από τη στιγμή που είπε στο παιδί της η Εύα Καϊλή ότι θα επιστρέψει από «αυτό το ταξίδι», το παιδί όποτε ακούει αεροπλάνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του, σημείωσε τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δε λέει αλήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top