Μετά το Πάσχα το πειθαρχικό συμβούλιο για τις επικοινωνίες Κασιδιάρη

Διαψεύδει ο Γιώργος Γεραπετρίτης τις καταγγελίες Τζανερρίκου

Tο ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαψεύδει κατηγορηματικά o υπουργός Eπικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου ότι του προτάθηκαν ανταλλάγματα για να συμβάλει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.  

Διάψευση Τζανερρίκου από Οικονόμου: «Δεν υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση»

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση» είναι η απάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη στις καταγγελίες του κ. Τζανερρίκου, ο οποίος υποστηρίζει ότι εκτός από τον υπουργό Επικρατείας συναντήθηκε και με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, το Σάββατο 8 Απριλίου.

Καταγγέλλει ότι του ζήτησαν να βοηθήσει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, με αντάλλαγμα πιθανή αξιοποίησή του. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά διαψεύδει κάθε άλλη συνάντηση.

«Πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Ποιος είναι αυτός που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή. Θα έπρεπε για τις καταγγελίες Τζανερρίκου να επιληφθεί εισαγγελέας διότι εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  

«Θα έπρεπε να καταγγελθεί απο την πρώτη στιγμή και όχι σαν σίριαλ με δόσεις. Θεωρώ αντιθεσμική την ενέργεια του παραιτηθέντος εισαγγελέως, να μιλήσει πριν πάρει καν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο Χρήστος Τζανερρίκος που παραιτήθηκε τη Δευτέρα, είπε ότι θα αποκαλύψει το όνομα του κυβερνητικού παράγοντα. Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πάντως πως ο κ. Τζανερρίκος ήθελε να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του.

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερρίκος μετά τον σάλο για το κόμμα του Κασιδιάρη

Το κόμμα Κασιδιάρη αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών   

Οι καταγγελίες του Χρήστου Τζανερίκου έγιναν βούτυρο στο ψωμί του νέου προέδρου του κόμματος, Αναστάσιου Κανελλόπουλου που αναφέρει: «Μετά από αυτήν την καταγγελία, πρώτον, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία ώρα στην εξουσία, δεύτερον, δεν παρέχει καμμία εγγύηση διεξαγωγής τιμίων και αδιαβλήτων εκλογών».

Κόμμα Κασιδιάρη: Η «μπάλα» στον Άρειο Πάγο μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Μετά το Πάσχα το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού για τις επικοινωνίες Κασιδιάρη

Στο μεταξύ, οι αναρτήσεις στα social media και τα ηχητικά προεκλογικά μηνύματα του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσαν έρευνα στις φυλακές Δομοκού.

Το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού θα συνεδριάσει ξανά μετά το Πάσχα, στις 20 Απριλίου, για τις επικοινωνίες του Ηλία Κασιδιάρη.

Η αναβολή δόθηκε καθώς η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε κώλυμα. Ο κρατούμενος έχει δικαίωμα να εκπροσωπηθεί από τη συνήγορό του στη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι μετέχει εκτός από τον διευθυντή των φυλακών και την κοινωνική υπηρεσία και ο εισαγγελέας που εποπτεύει τη φυλακή.

To ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μητσοτάκης στην Bild: Δε γίνεται μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες

Τι θα εξετάσει το πειθαρχικό συμβούλιο στις 20 Απριλίου που θα συνεδριάσει; Αν ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει υποπέσει σε αδίκημα με τις επικοινωνίες του και τα όσα γράφονται και διαδίδονται με τη φωνή του στο διαδίκτυο.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε σημερινή της ανακοίνωση διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι:

  • δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου
  • Γίνεται έλεγχος για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ηλία Κασιδιάρη  χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top