Οικονόμου: Κόλαφος το σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου για Ν. Παππά  

«Εξόχως δηλωτικό του πως αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ την άσκηση της εξουσία

«Κόλαφο για τον κ. Τσίπρα και για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε το σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Καταπέλτης για τον Νίκο Παππά το σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου  

«Το πολυσέλιδο αναλυτικό σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου, που καταδίκασε ομόφωνα για παράβαση καθήκοντος σε δύο χρόνια φυλάκιση τον κ. Νίκο Παππά, τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του κ. Τσίπρα, είναι εξόχως αποκαλυπτικό και δηλωτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας, του πως αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ την άσκηση της εξουσίας και πόσο περιφρονούν τη Δικαιοσύνη όταν συνεχίζουν να τον καλύπτουν ηθικά και πολιτικά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.      

Οικονόμου για καταδίκη Παππά: Κόλαφος για τον κ. Τσίπρα και για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το σκεπτικό του Ειδικού Δικαστηρίου 

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης για το ίδιο θέμα:  

«Είναι δηλωτικό το παρακάτω απόσπασμα, το οποίο παραθέτω κατά λέξη: «Διακατεχόμενος από αίσθημα υπεροχής και κυριαρχίας, χωρίς επίγνωση των σοβαρών επιπτώσεων των ενεργειών του στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετούσε ως κρατικός λειτουργός, κατέχοντας το ύψιστο αξίωμα του Υπουργού υπό την επίφαση της τήρησης του νόμου και της δι’ αυτού επιβολής νομιμότητας στον τηλεοπτικό χώρο ενεργούσε με μοναδικό σκοπό την απόκτηση, μέσω του δεύτερου κατηγορουμένου (σ.σ. Χρ. Καλογρίτσα), τον οποίον αυτός καθοδηγούσε σε κάθε ενέργειά του, τηλεοπτικού σταθμού φερέφωνου των πολιτικών ιδεών και δράσεων της τότε Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου». Το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης τα λέει αυτά. 

Το Ειδικό Δικαστήριο συμπέρανε μάλιστα ότι στο σχέδιο απόκτησης τηλεοπτικού σταθμού συμμετείχαν και άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάζω και πάλι, κατά λέξη, το σκεπτικό των δικαστών: «Ο Ν. Παππάς με εξακολουθητικές ενέργειες (πράξεις ή παραλείψεις) αντίθετες στα υπηρεσιακά του καθήκοντα και αντιβαίνουσες τις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις που απέβαλαν την τήρηση των αρχών της νομιμότητας και της αμεροληψίας και οι οποίες απέρρεαν από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας επιδίωξε να υλοποιήσει το σχεδιασμό  που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί, με σκοπό κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών την απόκτηση μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία να τελούν υπό τον έλεγχό τους και να προωθούν τις πολιτικές θέσεις  και ενέργειες της τότε Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, σχεδίασε την απόκτηση ενός τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας και μιας πολιτικής εφημερίδας, πανελλήνιας κυκλοφορίας, ώστε εκμεταλλευόμενος αθεμίτως τη μεγάλη εμβέλεια, τη χρονική αμεσότητα και την ιδιαίτερη δύναμη επιρροής των μέσων αυτών να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη υπέρ αυτών, με το επιχείρημα ότι οι όλοι τότε λειτουργούντες μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί διάκειντο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Και όλα αυτά τα συντόνιζε ο κ. Παππάς μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, με το γραφείο του να είναι σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο του κ. Τσίπρα.

Και συμπληρώνουν οι δικαστές: «Ο ανωτέρω σχεδιασμός του κ. Παππά, που τελούσε υπό την έγκριση του κομματικού μηχανισμού, απέβλεπε στην ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας που θα ελεγχόταν από τον κ. Παππά και τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα προωθούσε τις πολιτικές θέσεις και δράσεις του κόμματος και της τότε Κυβέρνησης αλλά και του ίδιου ως Υπουργού αυτής με σκοπό την υπέρ αυτόν άσκηση επιρροής στον πολιτικό προσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Το συμπέρασμα του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ότι ο κ. Παππάς «με σειρά αποφάσεών του, ως κορυφαίος Υπουργός ο οποίος αναφερόταν απευθείας στον τότε Πρωθυπουργό της χώρας και συνεννοείτο με την ηγεσία της Κυβέρνησης, υπό το κράτος της ισχύος της επιρροής και των διασυνδέσεων που διέθεται, ενεργώντας εξακολουθητικά με πράξεις και παραλείψεις με πρόθεση παρέβη τα υπηρεσιακά απολύτως συνυφασμένα με την υπουργική του ιδιότητα καθήκοντα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας με αδιαφανείς διαδικασίες και αδιαφανές ιδιοκτησιακό καθεστώς την αποκτήση μέσω της δημοπρασίας και υπό το μανδύα της νομιμότητας τηλεοπτικού σταθμού».

Όσα αναφέρονται στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε θυμίζω ομόφωνα τον κ. Παππά, είναι κόλαφος για τον κ. Τσίπρα και για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνουν ξεκάθαρα πώς αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία και τη θεσμικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Δείχνουν ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία της ενημέρωσης, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.  Από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έκανε πράξη το πολιτικό όραμα του κ. Πολάκη για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας για την επιβολή στυγνού αυταρχικού καθεστώτος αντίστοιχου με τα λατινοαμερικανικά, τα οποία τόσο πολύ θαυμάζει. Κι αυτά πλέον δεν συνιστούν μια κριτική δική μας που εδράζεται σε εκτιμήσεις αλλά ακλόνητο συμπέρασμα που εδράζεται στο σκεπτικό μιας ομόφωνα δικαστική απόφαση. Το ότι, μετά την ακροαματική διαδικασία και την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει, ηθικά και πολιτικά τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του,  κ. Παππά και να τον συντηρεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντάς τον δίπλα του με κάθε ευκαιρία είναι θλιβερό και αποκαλυπτικό συνάμα. Δείχνει είτε ότι είναι απαράλλακτος, αμετανόητος, και έχει στο μυαλό του ξανά ένα σχέδιο άλωσης των θεσμών σαν και αυτό που αποπειράθηκαν να κάνουν την περίοδο 2015-2019, είτε τον «κρατά» τόσο σφιχτά ο κ. Παππάς που αδυνατεί να τον απομακρύνει από κοντά του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top