Κουτσούμπας:Πώς γεννήθηκαν το «αυτοί είστε», τα «φυντάνια» και άλλες ατάκες

Τι είπε για πιθανή συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ανήμερα της Πρωταπριλιάς

O Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε τόσο στις επερχόμενες εκλογές και τα σενάρια συνεργασίας, όσο και στις περίφημες ατάκες του, όπως το «αυτοί είστε» / Βίντεο: Alpha

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τη Ναταλία Γερμανού.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε τόσο στις επερχόμενες εκλογές και τα σενάρια συνεργασίας, όσο και στις περίφημες ατάκες του, όπως «αυτοί είστε», «πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια», οι οποίες έγιναν μέχρι και… λαμπάδες.

Ανάρπαστες οι λαμπάδες… Κουτσούμπας μετά και τα γαλλικά στο Παρίσι

«Πρωταπριλιάτικο αστείο αν έλεγα για συνεργασία με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κουτσούμπας ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Ε, τώρα, τι να σας έλεγα τέτοια μέρα που είναι σήμερα; Αν έλεγα ότι βλέπουμε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας πίστευε κανείς και ο κόσμος θα το θεωρούσε πρωταπριλιάτικο», είπε.

Εκλογές: Στρατηγική μίας κάλπης και από Μητσοτάκη και από Τσίπρα!   

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων, που ήταν και κυβερνητικά κόμματα, έχουν κριθεί. Δεν μπορεί ένα κόμμα που ως κυβέρνηση έχει ρημάξει τον κόσμο στην φορολογία, όταν ιδιωτικοποιεί το νερό, όταν υπάρχει ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, όταν βάζουν τα κοράκια των τραπεζιτών να παίρνουν το σπιτάκι των φτωχών οικογενειών, όταν υπάρχουν αυτά τα ζητήματα… Εμείς λέμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ θα είναι πιο δυνατό.

Εκλογές: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια στο Επικρατείας – Πρόσωπα «έκπληξη» 

Πώς βγήκε η ατάκα «αυτοί είστε»

«Όταν είπε "αυτοί είστε" το εννοούσα με όλα αυτά που είχαν γίνει και με την πολιτική τους. Είναι μία έκφραση που χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή. Αυτοί είστε, τέτοιοι είστε. Το πήραν και έγινε πολύ γνωστό. Viral», είπε για τη γνωστή ατάκα του.

Εκλογές 2023: Με ποια κριτήρια ψηφίζουν άνδρες και γυναίκες;

Για την ατάκα «αραμπάδες και μαρούλια», είπε: «Όταν έβλεπα αυτή την κατάσταση, μια κοκορομαχία, έναν καυγά, ο οποίος δεν είχε κανένα νόημα επί της ουσίας αλλά γινόταν μόνο για να θεωρήσει ο κόσμος ότι έχουν σοβαρές διαφορές τα δύο πρώτα κόμματα, εκείνη την ώρα μου ήρθε να πω αυτό το σουρεάλ ποιηματάκι που λέγαμε πριν πολλά χρόνια στο γυμνάσιο: “αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια”, κτλ.. Αυτή την εικόνα είχα εκείνη τη στιγμή. Πολύ ψυχεδέλεια. Και το είπα και έγινε ό,τι έγινε».

«Σερ αμί, σερ καμαράντ»: Πάρτι στο Twitter για τα γαλλικά του Κουτσούμπα

Όπως είπε για τις ατάκες, που έχει κατά καιρούς απευθύνει από το βήμα της Βουλής, «και πριν από εμένα, η Αλέκα Παπαρήγα είχε απίστευτο χιούμορ, αλλά και ο Χαρίλαιος Φλωράκης είχε πολύ χιούμορ. Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε τέτοια πάστα ανθρώπων. Η καλή καρδιά, τα πιστεύω μας, η πίστη μας στον άνθρωπο, βγαίνει και στις προσωπικές σχέσεις, στο χιούμορ, στη σάτιρα. Αυτά έρχονται αυθόρμητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top