Δένδιας με ΥΠΕΞ Ισραήλ και Κύπρου στη Λευκωσία – Τι είπε για την Τουρκία

Στροφή 180 μοιρών από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα  

Τι είπε ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας στην τριμερή  Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την Τουρκία και τι ανέφερε για την Τουρκία στη «σκιά» του νέου ανοίγματος από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα (video Star)    

Στην τριμερή σύνοδο των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ μετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Λευκωσία, μία μόλις μέρα μετά τη νέα εντυπωσιακή αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, με τη συνεδρίαση χθες του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της γείτονος στην Άγκυρα.    

Ο απίθανος διάλογος Μητσοτάκη – Δένδια στο υπουργικό συμβούλιο

Ενώ μέχρι πρότινος κάθε ανακοίνωση του Συμβουλίου επέρριπτε ευθύνες στην Ελλάδα για δήθεν «προκλητικές» κινήσεις, αυτή τη φορά έκανε λόγο για «θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες». 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε: «Θεωρείται ότι η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας». 

Οι ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την 25η Μαρτίου

Στάση αναμονής από την Ελλάδα – Δένδιας στη Λευκωσία: Προϋπόθεση η αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο East Gas Forum

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει η Αθήνα την -καλοδεχούμενη- αλλαγή στάσης της Άγκυρας, tο ίδιο και οι σύμμαχοί μας στην περιοχή, με τους ΥΠΕΞ Ελλάδος-Κύπρου και Ισραήλ να συναντώνται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στις γειτονικές χώρες, με την   Τουρκία, το Κυπριακό και τα ενεργειακά να  βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της τριμερούς. 

 

Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Έλληνας υπουργός, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι: «Το Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς τα εμπλεκόμενα μέλη χρησιμοποιούν την ενέργεια ως καταλύτη για ειρήνη και ως καταλύτη για συνεργασία. Είμαστε ανοιχτοί και σε νέα μέλη όπως είναι η Τουρκία . Φυσικά κάτω από θεμελιώδεις προϋποθέσεις όπως τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο». 

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Δένδιας έθεσε έναν ξεκάθαρο όρο στην γείτονα, ενώ για την αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά είπε: «βιώνουμε μία περίοδο αποκλιμάκωσης Γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά πώς τα πράγματα δεν αλλάζουν μέσα σε μία νύχτα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top