Βαρουφάκης: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά την επίθεση στα Εξάρχεια

«Τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα λόγω της απαίτησης της συζύγου μου»

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Εγώ αναρρώνω, οι 57 των Τεμπών όχι», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και περιέγραψε όσα έζησε το βράδυ της επίθεσης.

Όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια / Ant1

 

Βίντεο ντοκουμέντο: Kαρέ καρέ η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση σε εστιατόριο των Εξαρχείων, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε σήμερα στον Ant1 και μίλησε για όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής. Τα τραύματά του ήταν εμφανή, από την σπασμένη του μύτη και τα πρησμένα του ζυγωματικά.

Γιάνης Βαρουφάκης

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό στα Εξάρχεια / Ant1

«Είμαι καλά. Έπρεπε να με δείτε πριν από 24 ώρες. Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία. Έγινε και με κλωτσιές και με μπουνιές», δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι η επίθεση δεν έγινε από αναρχικούς, αλλά από «μπράβους», τους οποίους δε θέλησε να εντάξει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Το πρόσωπο του δράστη είναι φωτογραφημένο και καταχωρημένο μέσα στη μνήμη μου. Ο 17χρονος ήταν τσιλιαδόρος.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε: «Η παρέα μου και εγώ ήμασταν 20 άτομα. Αυτοί που μπήκαν στο συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν επτά. Τους ακολούθησα έξω από το μαγαζί μόνος μου για να μη δημιουργηθεί σύρραξη. Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα "προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;"».

«Ας αφήσουμε τώρα αυτό, εγώ αναρρώνω. Οι 57 των Τεμπών δεν αναρρώνουν. Δε θέλω να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη με το δικό μου θέμα... Θα περιμένω τον εισαγγελέα, τον ανακριτή να μου δώσουν μια δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνισε.

Τέλος, σε ερώτηση γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα λόγω της απαίτησης της Δανάης, τη συζύγου μου. Νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top