Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη 17χρονος για την επίθεση στα Εξάρχεια

Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν οι αναρχικοί που τον χτύπησαν

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη φέρεται να προχώρησε η αστυνομία. Πρόκειται για έναν 17χρονο αναρχικό, ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί τρεις ακόμα νεαροί αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με προσαγωγές, συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ήταν μπράβοι της νύχτας, όχι αντιεξουσιαστές»

Η αστυνομία μάλιστα αναμένεται να προχωρήσει σύντομα και στη σύλληψη των άλλων δύο. Συνολικά στην επίθεση εναντίον του κ. Βαρουφάκη συμμετείχαν έξι με επτά άτομα. 

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν οι αναρχικοί που χτύπησαν τον Βαρουφάκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία τα μέλη ομάδας αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…»

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν χθες το βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια μαζί με μέλη του ευρωπαϊκού ΜέΡΑ25, όταν του επιτέθηκε ομάδα αγνώστων με μπουνιές και κλωτσιές. 

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη στα Εξάρχεια! 

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πήγε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κάταγμα στη μύτη και μώλωπες κι εκδορές στο πρόσωπο από τα χτυπήματα. 

Ο ίδιος μίλησε για επίθεση από μπράβους της νύχτας. 

Γιάνης Βαρουφάκης: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top