Συνεδριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη: «Ο Τσίπρας δεν εκβιάζεται!»

Το ρίσκο του Τσίπρα με την καρατόμηση Πολάκη

Η ώρα της κρίσης για τον Παύλο Πολάκη έφτασε. Στις 11 το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Η επιτροπή δεοντολογίας θα αποφασίσει αν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής. 

«Ο Πολάκης είναι ένας βρώμικος, άθλιος κι επικίνδυνος άνθρωπος»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πορεία του προς τις εκλογές δίχως τον Παύλο Πολάκη», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρο, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πολάκης: «Πυρά» από την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Ο Τσίπρας δεν εκβιάζεται», λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το κλίμα εσωκομματικού εμφυλίου που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, στελέχη αλλά και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται.

Υπήρξε ο δημόσιος εκβιασμός Πολάκη πριν λίγες μέρες για τον φίλο του και την υποψηφιότητα του στα Χανιά. Ο Αλέξης Τσίπρας από τότε διεμήνυσε πως δε θα ανεχθεί αντάρτικα, αλλά πλέον το ποτήρι ξεχείλισε. Ο πρώην υπουργός επέλεξε να βρεθεί απέναντι, όχι μόνο στις συλλογικές αποφάσεις, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής.

Πολάκης: Η νέα ανάρτηση μετά την καρατόμηση Τσίπρα – Τι μηνύματα στέλνει

«Ο Πολάκης κουβαλά νερό στον μύλο του Μητσοτάκη» 

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του το κόμμα δε χωρούν προσωπικές στρατηγικές με όρους σταυροφορίας. Στρατηγικές οι οποίες, όπως εκτιμούν, ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβέρνησης.

Έτσι αύριο μετά το εκτελεστικό γραφείο θα συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας, η οποία τυπικά είναι αυτή που θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις.  

Τι σημαινει μια τετοια εξελιξη για τον Συριζα και τον Αλέξη Τσιπρα και τι εξελιξεις αναμενεται να εχουμε. Εχει πληροφοριες ο Γιώργος Ευγενίδης. 

«Ο Πολάκης δεν αφήνει επιλογή στον Αλέξη Τσίπρα»

Η αυριανή θα είναι η πιο ιστορική εσωκομματική απόφαση που έχει κληθεί να πάρει ο κ. Τσίπρας από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, όταν και αποχώρησαν πάνω από 30 βουλευτές και έφτιαξαν τη ΛΑΕ. 

Και αυτό γιατί ο κύριος Πολάκης δεν είναι όποιος και όποιος, είναι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει μεγάλο μέρος της κομματικής βάσης. Το θέμα είναι ότι ο κύριος Πολάκης έφερε τον κύριο Τσίπρα σε ένα σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή, καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί άνοιγμα στο κέντρο και να ανέχεται τη ρητορική Πολάκη με απειλές σε δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζίτες. «Και πολύ την ανέχθηκε δηλαδή, σε βαθμό που τώρα το διαζύγιο είναι δύσκολο και επώδυνο», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πολιτικός σχολιαστής, Γιώργος Ευγενίδης.

Το σχόλιο του Γιώργου Ευγενίδη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το ρίσκο του Τσίπρα με την καρατόμηση Πολάκη

Το κακό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι η υπόθεση έρχεται σε κάκιστο timing, μόλις 10 ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. 

«Και με τη στάση του ο κύριος Πολάκης φέρνει τον κύριο Τσίπρα στο σημείο να πρέπει να πάρει μία απόφαση που μπορεί να ακούγεται λογική σε ένα κεντρώο ακροατήριο, αλλά πληγώνει την αριστερή βάση του κόμματος που αυτό το διάστημα επανασυσπειρώνεται. Με άλλα λόγια, ο κύριος Τσίπρας μακροπρόθεσμα μπορεί να ευνοηθεί, αλλά βραχυπρόθεσμα διατρέχει ένα σημαντικό ρίσκο ψηφοφόροι - φαν του Πολάκη να μη ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Γιώργος Ευγενίδης.

Τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο κύριος Πολάκης; Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν από τα στελέχη που στήριζαν σκληρά τον κ. Τσίπρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ίδιος δεν περίμενε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας να τον εκπαραθυρώσει και αυτό τον «μπλοκάρει». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top