Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια – υπαινιγμοί για τις εκλογές

Τι είπε για «αισχροκέρδεια» Μητσοτάκη και παρακολουθήσεις    

Αλέξης Τσίπρας: Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του (Video TRT Θεσσαλίας)  

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας υπαινιγμούς ακόμη και για παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ενόψει της αυριανής περιοδείας του στη Θεσσαλία. 

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη: Θέλετε κυβέρνηση ηττημένων;

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την «επιδοματική πολιτική» της κυβέρνησης ως «κινήσεις πανικού» πριν τις εκλογές, ενώ σχολίασε ότι οι επερχόμενες εκλογές γίνονται «σε μια περίοδο πολύ δύσκολη» ιδίως, τον τελευταίο ένα - ενάμιση χρόνο, κατά την οποία κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει ένα «μικρό Γολγοθά». 

Έκτακτη ενίσχυση στις συντάξεις: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις 

Για  τις τελευταίες παροχές της κυβέρνησης στους συνταξιούχους, υποστήριξε ότι «με παροχές τελευταίας στιγμής και μάλιστα εφάπαξ καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το κλίμα». «Το μυρίζονται ότι πρόκειται για κινήσεις πανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αισχροκέρδεια Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει «πιο δύσκολα από ποτέ» ακόμα και σε σχέση την περίοδο που εφαρμόστηκαν τα μέτρα του πρώτου μνημονίου με τις μειώσεις μισθών, ιδίως στον δημόσιο τομέα και τη διόγκωση της ανεργίας, λόγω της «οριζόντιας συρρίκνωσης» των εισοδημάτων εξαιτίας του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως σε μια «από τις χειρότερες στιγμές», «δε σεβάστηκε του θεσμούς», δημιούργησε έναν «μηχανισμό προπαγάνδας και υπέρβασης κάθε ορίου κράτους δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας» με «παρακολουθήσεις και χειραγώγηση των μέσων», ότι χρησιμοποίησε «άθλιες μεθόδους» για να επιβάλει μια «άθλια πολιτική».

«Η αισχροκέρδεια δεν είναι γενικευμένο φαινόμενο. Είναι αισχροκέρδεια - Μητσοτάκη», τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό για την έλλειψη ελέγχων, αφήνοντας «ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία» και την αγορά να τα «ρυθμίζει όλα». Στον αντίποδα, είπε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πιστεύει ότι το κράτος έχει «ευθύνη να προστατεύσει τον πολίτη και να ρυθμίσει την αγορά». «Όταν βλέπει τέτοια φαινόμενα οφείλει να παρεμβαίνει προκειμένου να βάζει φρένο στην αισχροκέρδεια και να φορολογεί τα υπερκέρδη».

Τσίπρας: Το κλίμα δεν αλλάζει με παροχές πριν τις κάλπες

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των πλειστηριασμών, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μια πρόταση που θα έχει δυο σκέλη.

«Το σκέλος της επαναφοράς της νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας και την υποχρεωτικότητα στον πιστωτή να κάτσει στο τραπέζι της ρύθμισης». Σημείωσε ότι αν στη ρύθμιση αυτή ανταποκρίνεται ο πολίτης, η προστασία της κατοικίας του θα είναι διασφαλισμένη. Εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο οι servicers που τώρα προσδοκούν για ένα ακίνητο να πάρουν μια υπεραξία 70%-80%, θα πάρουν ένα «εύλογο κέρδος» 5-%10% και θα δώσουν τη δυνατότητα για μια ρύθμιση σε βάθος χρόνου. «Αν αυτό δεν συμβεί η αλλαγή ιδιοκτησίας που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει από τον Β Παγκόσμιο», σχολίασε. Επισήμανε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη, ενώ προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει και συνάντηση με την ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απετράπη μια τρομακτική αναδιανομή πλούτου χάρη στο νόμο Κατσέλη και πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και μετά επέκτεινε αυτόν το νόμο με το νόμο Σταθάκη και για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. 

«Υπαρξιακό το θέμα του αγροτικού κόσμου»

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε υπαρξιακό το θέμα της υπαίθρου, του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να παραμείνουν στο χωράφι και να έχουν βιώσιμη προοπτική. Επισήμανε ότι η χώρα πρέπει να προσανατολιστεί σε ανταγωνιστικά προϊόντα στις ξένες αγορές, να επενδύσει στην καινοτομία να αξιοποιηθεί η νέα τεχνολογία, να εκσυγχρονιστεί η έννοια του παραγωγού.

«Αυτό που περιμένει να ακούσει ο μέσος αγρότης είναι πώς θα επιβιώσει, χρειάζονται μέτρα έκτακτης ανάγκης», τόνισε, αναφέροντας συγκεκριμένα: Πρώτον, να θεσπιστεί αγροτικό πετρέλαιο, δηλαδή μη καταβολή του ΕΦΚ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Δεύτερον, ειδική πρόνοια για το αγροτικό ρεύμα, πλαφόν στη λιανική για τους αγρότες και παραγωγούς για να περιορίσουν το κόστος. Τρίτον, να ακολουθηθεί το ισπανικό μοντέλο σε ό,τι αφορά μηδενικό ΦΠΑ στα είδη διατροφής μαζικής κατανάλωσης και για τα αγροτικά εφόδια. «'Αρα να μειωθεί έστω προσωρινά η φορολογία και να υπάρξει 

 

Ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από τις εκλογές της απλής αναλογικής

Τη βεβαιότητα του ότι στις εκλογές της απλής αναλογικής μπορεί να υπάρξει «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας ευρείας πλειοψηφίας» που θα είναι κυβέρνηση σταθερότητας για τον τόπο και «θα επαναφέρει τη χώρα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κανονικότητας», θα διασφαλίσει την κοινωνική προστασία, «θα δώσουμε ανάσες σε μια κανονική λειτουργία της δημοκρατίας και της οικονομίας», εξέφρασε ο κ. Τσίπρας.
Υπογράμμισε ότι εν αντιθέσει με τον κ. Μητσοτάκη, λέει ότι θα έχουμε μια εκλογή, τις εκλογές της απλής αναλογικής, «που μπορεί να δώσει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση». «Με μια προϋπόθεση», τόνισε, «να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό, τόνισε, προκειμένου να μπορεί μπορεί πρακτικά-αριθμητικά να υλοποιηθεί και, δεύτερον, διότι «η ηθική νομιμοποίηση για μια κυβέρνηση των νικητών που θα συμπεριλάβει κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις απαιτεί το βασικό κόμμα να ειναι ο νικητής των εκλογών της απλής αναλογικής».

Τσίπρας: Συμφώνησε με Μητσοτάκη αλλά για την… ημέρα των ερωτευμένων! 

Υπόθεση παρακολουθήσεων

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων είπε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που παρά την «προσπάθεια συγκάλυψης» «πιάστηκε με πειστήρια του εγκλήματος». Επιπλέον είπε ότι «η κ. Βλάχου που υπέγραψε για τις παρακολουθήσεις είναι ακόμη στη θέση της» και ρώτησε: «Γνωρίζουμε αν έχει υπογράψει αυτές τις μέρες για να παρακολουθούμαστε όλοι μας; Έτσι θα πάμε στις εκλογές. Θα πάμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα. Χωρίς να γνωρίζουμε αν, τούτη την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας όλα τα κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει τι λέμε». 

Παράλληλα είπε ότι ταυτόχρονα υπάρχει και το θέμα που βλέπει το φως της δημοσιότητας «και έχει να κάνει με τη δραστηριοποίηση στη χώρα μας εταιρειών που έρχονται από το Ισραήλ με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος» και πως «ο εισαγγελέας δεν έχει ακόμα ασχοληθεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης που διέπραξε εγκλήματα εις βάρος της δημοκρατίας δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχει δισταγμό να συνεχίσει να τα διαπράττει και να κάνει κι ακόμα μεγαλύτερα στην πορεία προς τις εκλογές για να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top