«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σκουρλέτη: Θέλετε κυβέρνηση ηττημένων;

Τι δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ποια θέση έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, μετά από δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση που έρθει δεύτερο κόμμα.

Η ΝΔ αναρωτιέται εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σχέδιο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» και τονίζει πως ««υπάρχει κάτι με το οποίο όλοι συμφωνούν στην Κουμουνδούρου: η σταθερή ανάγκη τους για την καρέκλα».

Νέα δημοσκόπηση: Τι ψηφίζουν οι νέοι έως 34 ετών – Ποιον αρχηγό προτιμούν

«Ούτε 24 ώρες αφότου ο κ. Τσίπρας απέκλεισε εκ νέου το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, ο κ. Σκουρλέτης σε άλλη γραμμή δηλώνει ότι αν βγαίνουν οι συσχετισμοί μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος. Δηλαδή, ένα σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη, ΚΚΕ. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρόγραμμα έχει, ούτε πρόταση διακυβέρνησης. Υπάρχει κάτι, πάντως, στο οποίο συμφωνούν στην Κουμουνδούρου: η σταθερή ανάγκη τους για την καρέκλα», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Τι δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και ποια θέση έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Action24, είπε πως μπορεί να δημιουργηθεί κυβέρνηση μειοψηφίας, εάν βγαίνουν οι συσχετισμοί, μετά τις εκλογές.

Αλλάζουν όλα στη βραδιά των εκλογών - Νωρίτερα τα αποτελέσματα

«Αν οι συσχετισμοί είναι τέτοιο και το επιτρέψουν, αυτό το άθροισμα θα το συγκροτήσουμε. Με αυτή την έννοια, προφανώς οποίος συγκροτεί κυβέρνηση, είναι ο νικητής», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα και το επιτρέπουν τα νούμερα, θα πρέπει να αποπειραθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια κυβέρνηση νίκης», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα και το επιτρέπουν τα νούμερα, θα πρέπει να αποπειραθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια κυβέρνηση νίκης», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

Απόδημοι Έλληνες: Πώς θα ψηφίσετε από τον τόπο κατοικίας – Τι να κάνετε

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με τροχιά πρωτιάς. Εάν, ω μη γένοιτο, δε γίνει αυτό, θεωρώ ότι εάν το επιτρέπουν τα νούμερα θα πρέπει να αποπειραθεί. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια κυβέρνηση νίκης».

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη, μόλις προχθές, μιλώντας στον Alpha, απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας.

Νεκτάριος Σαντορινιός: Βαρύ κλίμα στην κηδεία – Με δύο σημαίες το φέρετρο

«Έχω δηλώσει ξεκάθαρα πως δε με αφορούν τέτοια σενάρια. Πιστεύω στην κυβέρνηση στην κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, που θα είναι κυβέρνηση νικητών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Το κλίμα δεν αλλάζει με παροχές πριν τις κάλπες

Παράλληλα, σε παλαιότερη δήλωσή του στον ΑΝΤ1 είχε ξεκαθαρίσει πως «εγώ δε διεκδικώ μια κυβέρνηση των ηττημένων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top