Τσίπρας: Μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από Μητσοτάκη

«Ως πότε θα παριστάνετε το μοναδικό πατριώτη εδώ μέσα;»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι βάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα εθνικά θέματα στην «αρένα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

«Ως πότε θα παριστάνετε το μοναδικό πατριώτη εδώ μέσα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να εκμεταλλευτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις με σκοπό να εξαπολύσει επίθεση απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους και να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις για άλλη μια φορά στα προεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης».

Ελλάδα - Τουρκία: Η νέα διπλωματία των σεισμών

«Η εθνική ασφάλεια και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν χτίζεται με κορώνες αλλά με σεβασμό. Όλοι έχουν καταλάβει πως πίσω από τις πατριωτικές κορώνες σας κρύβονται σκοπιμότητες», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να εκμεταλλευτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Απαντώντας στο νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2024, ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε επτά μήνες να φέρει το νομοσχέδιο για να υλοποιήσει μια εξαγγελία που είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Τόνισε, ακόμη, πως η εξαγγελία αφορά μόνο ένα κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο όρος για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες στη Βουλή

«Θεωρείτε τον εαυτό σας προστάτη των Ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας; Από την πολύ προστασία είχατε καλωδιωμένους τους Αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων;», είπε.

Τουρκική πρεσβεία: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση

«Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες υπόσχομαι ότι επιστρέφουμε στις ψηφοφορίες», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, το κόμμα του οποίου θα συμμετάσχει μόνο για το εκλογικό «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Η Τσαπανίδου, το «πρόεδρε, έλα με φόρα» και το πάρτι στο Twitter

Στους χαρακτηρισμούς περί εκτροπής του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αλήθεια και εσείς εκτροπή κάνατε το 2019 όταν αποχωρήσατε από τη Βουλή μέχρι την προκήρυξη των εκλογών;».

Η αναφορά στον σεισμό στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στα χιλιάδες θύματα από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Τσιάρτας: Τον «αποκηρύσσει» η οικογένειά του - Ξεσαλώνει το Τwitter

«Τέτοιες στιγμές μιλάει η ανθρωπιά και παραμερίζονται άλλες σκέψεις. Η πατρίδα μας θα είναι δίπλα στους γείτονές μας που δοκιμάζονται. Η Ελλάδα μαζί με τη διεθνή κοινότητα θα σταθεί αρωγός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top