Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Επίθεση σε Τσίπρα: Ο λαός ψήφισε για αντιπροσώπους και όχι απεργούς

Νέο μισθολόγιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, ο οποίος ανακοίνωσε και αποζημίωση στο εξειδικευμένο προσωπικό αποστολών εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα για το Δημόσιο και θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024», είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» στη Βουλή.

Ελλάδα - Τουρκία: Η νέα διπλωματία των σεισμών

«Απέχουμε αρκετά από το να είμαστε εκεί που θέλουμε όμως εν μέσω των πολλών κρίσεων, της διεθνούς ακρίβειας κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εκλογές 2023: Ο διάλογος στο Υπουργικό που αποκάλυψε πότε θα γίνουν

Συλλυπητήρια σε Τουρκία για τα θύματα του σεισμού

Πριν ξεκινήσει τον ομιλία του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη για τα πολλά θύματα των σεισμών στην Τουρκία και την αλληλεγγύη του.

«Κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή μας θυυμίζει την πρώτιστη ανάγκη να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας και τους ανθρώπους», είπε ενώ προειδοποίησε πως είμαστε μια σεισμογενής χώρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Επίθεση σε Τσίπρα για την αποχή από τις ψηφοφορίες

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή τη βαραίνουν οι θάνατοι των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από την πτώση του F4-Phantom προ ημερών, επισημαίνοντας πως το ίδιο εθνικό κλίμα ομοψυχίας θα έπρεπε να υπάρξει ευρύτερα.

Εκλογές 2023: «Παράθυρο» και για τρίτη εκλογική αναμέτρηση από Γεωργιάδη

«Οι δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, θα έπρεπε να ενώνουν τις πολιτικές δυνάμεις», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, που έχει δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι να γίνουν οι εκλογές: «Ο λαός ψήφισε για αντιπροσώπους και όχι απεργούς, κ. Τσίπρα».

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: επιστροφή ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό της πλατείας  

«Αναρωτιέμαι… Aυτό που κάνετε δεν συνιστά κατάθεση της εντολής που σας έδωσαν οι ψηφοφόροι σας; Μήπως σηματοδοτεί παραδοχή ήττας ενόψει των εκλογών που έρχονται σε λίγους μήνες», συμπλήρωσε, λέγοντας πως η στάση του προσβάλλει πρωτίστως εκείνους που τον ψήφισαν.

«Αντί να τάζετε τα πάντα στους πάντες να θυμάστε ότι εσείς ήσασταν αυτοί που πήρατε τα πάντα από τους πάντες. Να προσγειωθείτε στην πραγματική ζωή. Κύριε Τσίπρα να επιλέξετε άλλη εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ. Εμείς αναδεικνύουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Εσείς μας υπενθυμίζεται τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας» συμπλήρωσε.

«Μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη Κασιδιάρη

«Η τροπολογία της προστασίας της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται έχοντας τον μανδύα των πολιτικών κομμάτων. Πρόκειται για κάτι που ισχύει σε αρκετά κράτη. Δεν αποκλείει ιδέες αλλά θωρακίζει τη Δημοκρατία. Το Σύνταγμα μας δεν απαγορεύει τις ιδεολογίες αλλά επιτάσσει την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία. Η ρύθμιση εμποδίζει συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς. Να καταχρώνται τις δικές μας ελευθερίες και να φέρνουν στην πολιτική ζωή το μίσος και το αίμα. Πρέπει αυτή η διάταξη να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές. Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί να δει τους τραμπουκισμούς τους παρελθόντος», ανέφερε χωρίς να κατονομάζει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Στην τελική ευθεία η τροπολογία για το «μπλόκο» σε Κασιδιάρη

Με τη νέα ρύθμιση για να συμμετέχει ένας συνδυασμός στις εκλογές πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

- Νόμιμη ίδρυση κόμματος

- Οι ηγέτες να μην έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα

- Το κόμμα να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος

«Η διάταξη που φέρνουμε έρχεται σε συνέχεια αυτής του 2021 που είχε ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα. Δεν απαγορεύεται να είναι υποψήφιος βουλευτής κάθε πολίτης που δεν στερήθηκε τα πολιτικά του δικαιώματα. Πρώτη υποχρέωση των κομμάτων είναι ο σεβασμός της Δημοκρατίας. Η ψήφιση της διάταξης είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε πτέρυγας. Η καθολική αποδοχή θα έστελνε ηχηρό μήνυμα πως σε τέτοια θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές. Μπορούμε να έχουμε έντονη αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με μαχαίρια και ρόπαλα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top