Εύα Καϊλή: «Αυτή τη φορά θα μιλήσει περισσότερο για την υπόθεση»

Στις 19 Ιανουαρίου θα την εξετάσουν οι Βέλγοι

Αντίστροφα μετρά τον χρόνο η Εύα Καϊλή. Στις 19 Ιανουαρίου θα εξεταστεί από τους Βέλγους δικαστές, που θα κρίνουν αν θα την αποφυλακίσουν ή όχι. «Αυτή τη φορά θα μιλήσει περισσότερο για την ουσία της υπόθεσης», λέει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Καϊλή: Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες 

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και μία από τους βασικούς κατηγορούμενους του QatarGate, Εύα Καϊλή αναμένεται να εξεταστεί ξανά από τους Βέλγους δικαστές και περιμένει με αγωνία την ακρόασή της. Ελπίζει ότι θα πείσει τον δικαστή να την αφήσει εκτός της φυλακής Χάρεν όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με δήλωσή του αποκάλυψε τι συζήτησε με την εντολέα του και πώς θα κινηθεί η κατάθεσή της αυτή τη φορά:

«Η Εύα Καϊλή προετοιμάζεται για το δικαστήριο της Πέμπτης και αυτή τη φορά θα μιλήσει περισσότερο για την ουσία της υπόθεσης και δε θα περιοριστεί μόνο στις προϋποθέσεις άρσεως της προσωρινής  κρατήσεως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 19 Ιανουαρίουη ακρόαση της Εύας Καϊλή

Στις 19 Ιανουαρίου η ακρόαση της Εύας Καϊλή 

Η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής θα πρέπει να βρει το στοιχείο εκείνο που θα πείσει ότι δεν είναι ούτε ύποπτη φυγής, ούτε θα αλλοιώσει στοιχεία ή θα επηρεάσει μάρτυρες. Γιατί στην ακρόασή της θα εξεταστούν μόνο αυτές οι προϋποθέσεις.

Η ανάκριση για το QatarGate παραμένει ανοιχτή και όπως είδαμε τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν για συμπληρωματικές καταθέσεις πρόσωπα «κλειδιά» στη υπόθεση, όπως η  κατηγορούμενη ευρωβουλευτής.

Η Εύα Καϊλή επιπλέον έχει υποβάλλει αίτημα για να ξαναδεί το παιδί της στη φυλακή. Η προσοχή της είναι εστιασμένη στην Πέμπτη, όπου αναμένεται να ζητήσει αποφυλάκιση, ακόμα και με βραχιολάκι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top