Δένδιας: Τον αποθέωσαν μαθητές στη Γκάνα για το γήπεδο «Γ.Αντετοκούνμπο»

Τι σχολίασε ο ΥΠΕΞ από την Αφρική για τις εξελίξεις με τη Λιβύη  

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το παράθυρο διαλόγου με την Ελλάδα από τη Λιβύη και τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην επίσκεψη Ν. Δένδια στο ελληνικό σχολείο της Γκάνα    

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Γκάνα, στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο ελληνικό σχολείο «Άγιος Νικόλαος»  της Τέμα, όπως μετέδωσε η διπλαωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη.  

Διπλωματικό «σπριντ» Δένδια: Επισκέψεις από την Αφρική μέχρι το Ισραήλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών περιοδεύει σε Αφρικανικές χώρες - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας  του ΟΗΕ και σήμερα, στο ελληνικό σχολείο, τον υποδέχθηκαν παιδάκια με τον εθνικό μας ύμνο και κάλαντα. Εκείνος τους υποσχέθηκε ότι θα τους φτιάξει γήπεδο μπάσκετ «Γιάννης Αντετοκούνμπο» και τα πιτσιρίκια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

Δένδιας στο ελληνικό σχολείο στη Γκάνα: Δέσμευση για γήπεδο μπάσκετ με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Δένδιας στο ελληνικό σχολείο στη Γκάνα: Δέσμευση για γήπεδο μπάσκετ με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο  

«Παράθυρο» διαλόγου με την Ελλάδα από τη Λιβύη  

«Παράθυρο» διαλόγου με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο άνοιξε ξαφνικά ο Λίβυος υπουργός Πετρελαίου.

Παράθυρο διαλόγου με την Ελλάδα από τον Υπουργό Πετρελαίων της Λιβύης

Παράθυρο διαλόγου με την Ελλάδα από τον Υπουργό Πετρελαίων της Λιβύης 

Συγκεκριμένα ο  υπουργός πετρελαίου της μεταβατικής κυβέρνησης του Ντμπεϊμπα -του φίλου του Ερντογάν- καλεί Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο σε συνεννόηση για ΑΟΖ και αναγνωρίζει το δικαίωμα των χωρών να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια. 

‘Ερευνες: με διάβημα απάντησε το ΥΠΕΞ στη ρηματική διακοίνωση Λιβύης

Η Αθήνα το «διαβάζει» θετικά, αλλά με επιφυλακτικότητα. Πηγές του Star έλεγαν ότι ο Αούν δεν εκφράζει πάντα τις απόψεις του Ντμπεϊμπά και ότι οι Λίβυοι μία λένε το ένα μία λένε το άλλο. Άραμ η Ελλάδα λέει να σε διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες βάσει της μέσης γραμμής, υπό δύο όρους: να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο «τουρκολιβυκό μνημόνιο»  και να κάνουν εκλογές. 

Το σχόλιο Δένδια για τη διαβεβαίωση Ντμπεϊμπά στον Τσαβούσογλου 

Μάλιστα ο Νίκος Δένδιας  σχολίασε αρνητικά από τη Γκάνα το γεγονός ότι ο Ντμπεϊμπά φαίνεται να καθησυχάζει τον Τσαβούσογλου,  σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ότι παρά την απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης δεν υπάρχει πρόβλημα και θα υλοποιηθεί κανονικά, δηλώνοντας:

Λιβύη: Την αναστολή του τουρκολιβυκού μνημονίου αποφάσισε δικαστήριο!    

 «Κατ’ αρχάς, θα κράταγα πολύ μικρό καλάθι σε ό,τι προέρχεται από την τουρκική πλευρά σαν πληροφορία. Από εκεί και πέρα, όμως, μια γενικήτοποθέτηση θα ήταν ότι μια προσωρινή κυβέρνηση, νομίζω, δεν μπορεί να σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό τουλάχιστον ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Και, μάλιστα, σε μια υπόθεση η οποία επίσης κρίνεται από ένα Ανώτερο Δικαστήριο». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top