Ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη – Τι είπε ο Πλεύρης

Πλήρης κάλυψη σε αντιβιώσεις και παιδικά σιρόπια

Για πρόβλημα που όντως υπάρχει αλλά είναι σε τροχιά ομαλοποίησης έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας το θέμα με τις ελλείψεις φαρμάκων.

«Πολλές από τις ελλείψεις είναι στα εισπνεόμενα. Αντιβιώσεις αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη κάλυψη σε γενόσημα, όπως και παιδικά σιρόπια», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega.

ΕΟΦ: Η λίστα των φαρμάκων σε έλλειψη και τα υποκατάστατα τους

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως ένα από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα παιδικά νοσοκομεία, είναι οι κλίνες ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Θάνος Πλεύρης: «Μέσα στον μήνα η εξομάλυνση των ελλείψεων στα φάρμακα»

Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων, από τις οποίες οι 32 είναι στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια.

Ανησυχία για ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα και αντιβιώσεις

«Πολλές από τις ελλείψεις είναι στα εισπνεόμενα. Αντιβιώσεις αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη κάλυψη σε γενόσημα, όπως και παιδικά σιρόπια», είπε ο υπουργός Υγείας / Intime - Δημήτρης Περιστέρης

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Συναγερμός για τα φάρμακα - 10 μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων

Όπως εξήγησε, εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.

Πλεύρης: Τι είπε για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο κ. Πλεύρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: «Θα τον κρίνει η Ιστορία»

«Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό. Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων. Ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος έχει υπάρξει αξιωματικός, ολυμπιονίκης και βασιλιάς σε νόμιμο πολίτευμα», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top