Μητσοτάκης - Αλβανία: «Συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα σας»

Η πλατεία στη Δεβριτσάνη θα μετονομαστεί σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα ελληνικά χωριά της Αλβανίας, στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη σε χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Μικροί και μεγάλοι βγήκαν στους δρόμους με σημαίες και συνθήματα για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από 31 χρόνια. Στο πλευρό του βρέθηκε και ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας, ενώ στη Δερβιτσάνη τον περίμενε ο Έντι Ράμα. 

Κρατώντας την γαλανόλευκη και φωνάζοντας συνθήματα με -τρεμάμενη από τη συγκίνηση- φωνή, οι κάτοικοι της Χειμάρρας υποδέχθηκαν τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Όλοι ήθελαν να πάνε κοντά του, να του μιλήσουν, να τον χαιρετήσουν. Στο πλευρό του συνεχώς ήταν ένας δικός τους άνθρωπος, που σήκωσε την Ελλάδα στις πλάτες του, ο Πύρρος Δήμας. 

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Κρατήσατε σε πολύ δύσκολα χρόνια // άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας μέσα στην καρδιά σας. Και θέλω να ξέρετε ότι στο πρόσωπό μου η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας θα έχει πάντα όχι απλά έναν φίλο, αλλά έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας!».

Στη Λειβαδιά, μαθητές ντυμμένοι με παραδοσιακές στολές απήγγειλαν στον πρωθυπουργό ποιήματα. Στη Δεβριτσάνη τον υποδέχθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Μίλησαν με κατοίκους του χωριού κι άκουσαν τα κάλαντα από μικρούς μαθητές. 

Πράγματι, οι ομογενείς βλέπουν έλληνα πρωθυπουργό μετά από 31 χρόνια! Τελευταία φορά, είχε επισκεφθεί τον τόπο τους ο πατέρας του.

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Αλβανία: Για διπλωματικό φιάσκο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις ομιλίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις υποχρεώσεις της Αλβανίας απέναντι στους Έλληνες ομογενείς: 

  • στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού,
  • στο δικαίωμα τα παιδιά να εξακολουθούν να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, 
  • αλλά και στο δικαίωμα της προστασίας των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Δείτε εδώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top