Δένδιας: Απαράδεκτες οι τουρκικές απειλές για πυραυλική επίθεση

Τι είπε για το Qatar Gate ο υπουργός Εξωτερικών

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις τουρκικές απειλές για πυραυλική επίθεση στην Ελλάδα, ο Νίκος Δένδιας.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπωνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Ατλαντική Συμμαχία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπωνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Δένδιας

Ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε και τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, σχετικά με το Qatargate και τη σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και άλλων τριών ατόμων, με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εύα Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία και οι λογαριασμοί της στην Ελλάδα

«Διεξάγεται μια έρευνα για ιδιαιτέρως σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε», είπε η κα Καϊλή.

Qatar Gate: Πώς έγινε η επιχείρηση των Βέλγων για την Εύα Καϊλή

Τι είπε ο Ερντογάν για τον τουρκικό πύραυλο

Η Τουρκία εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς, με την ονομασία Tayfun, που σημαίνει «τυφώνας» στα τουρκικά, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τον Οκτώβριο.

Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 456 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την Τουρκία.

Χθες, Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας έχει τρομάξει την Αθήνα και πρόσθεσε, σε απειλητικό τόνο, πως εάν η χώρα μας συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά στο Αιγαίο, η Τουρκία δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top