Σύνοδος ΕΛΚ: 19 ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς υποδέχεται ο Μητσοτάκης 

Διήμερη σύνοδος στην Αθήνα – Επαφές και για το ζήτημα της ενέργειας

Η σύνοδος του ΕΛΚ στην Αθήνα (video Star)     

19 ηγέτες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, υποδέχεται ο ΕΛΚ σε παραλιακό ξενοδοχείο, για την άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Ενέργεια και μεταναστευτικό στη συνάντηση Μητσοτάκη με Καγκελάριο Αυστρίας

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Ράνια Τραγόμαλλου, σε ένα «κλειστό» διήμερο,  7 ηγέτες κρατών, 9 αρχηγοί της αντιπολίτευσης και οι πρόεδροι της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συζητούν για τις εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2023 σε 5 ευρωπαϊκές χώρες,  μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. 

Βέμπερ: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Τουρκία να απειλεί 

Στόχος είναι η ενίσχυση ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Ο πρωθυπουργός έχει αλλεπάλληλες διμερείς επαφές, ενώ νωρίτερα δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αυστριακό καγκελάριο, τον Ρουμάνο πρόεδρο και τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Ταγιάνι.

Δένδιας σε ΥΠΕΞ Ιταλίας: Kαταδίκη επίθεσης σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα και τις διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες που τη μετατρέπουν σε ενεργειακό κόμβο. 
 

Ο Μητσοτάκης στην πρώτη μέρα της συνόδου του ΕΛΚ 

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στις εργασίες της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας είχε διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ιταλίας Antonio Tajani και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Tajani σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον κ. Weber μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Friedrich Merz.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top