Θεοδωρικάκος: Πάνω από 10.000 γυναίκες κατήγγειλαν βία μέσα σε έναν χρόνο

«Να μιλήσουν ανοικτά όσες γυναίκες απειλούνται»

Τάκης Θεοδωρικάκος

Να «μιλήσουν ανοικτά» προέτρεψε όσες γυναίκες απειλείται η ασφάλειά τους ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε αστυνομικούς, που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος, και είπε πως μόνο φέτος έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 10.000 υποθέσεις βίας, με τα θύματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι γυναίκες.

Βία και παρενόχληση στην εργασία: Πώς θα τις καταπολεμήσετε

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες τον χρόνο η Ελληνική Αστυνομία δίνει το παρόν. Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άνδρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά, αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλειά τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Να «μιλήσουν ανοικτά» προέτρεψε όσες γυναίκες απειλείται η ασφάλειά τους ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

«Αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 τέτοιου είδους υποθέσεις άσκησης βίας στη συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στις γυναίκες. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top