ΥΠΕΞ: Xαιρετίζει την απελευθέρωση της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις

«Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας»

Ουκρανικές δυνάμεις εισέρχονται στη Χερσώνα - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε χαιρετίζει την απελευθέρωση της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο ουκρανικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, πόλης με ελληνική ονομασία, της οποίας διετέλεσαν Αρχιεπίσκοποι, στα τέλη του 18ου αιώνα, διαδοχικά ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης.

Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών».

Υψώθηκε ξανά η ουκρανική σημαία στη Χερσώνα - Αποσύρθηκαν οι Ρώσοι

Ζελένσκι: Η Χερσώνα είναι δική μας

Την απελευθέρωση της Χερσώνας πανηγυρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγες ώρες μετά την είσοδο των ουκρανικών στρατευμάτων στη στρατηγικής σημασίας πόλη του νότου, μετά τη ρωσική στρατιωτική απόσυρση.

«Ο δικός μας λαός. Δική μας. Η Χερσώνα», γράφει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram, συνοδεύοντας το σύντομο μήνυμά του με τη γαλαζοκίτρινη σημαία της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Νέα τροπή στον πόλεμο - Ο ρωσικός στρατός εγκαταλείπει τη Χερσώνα

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να πάρουμε πίσω τη Χερσώνα», λέει επίσης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, επισημαίνοντας πως οι ειδικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται ήδη μέσα στην πόλη.

Σε μία από τις πλέον καθοριστικές εξελίξεις επί του πεδίου των μαχών, τα ουκρανικά στρατεύματα εισήλθαν σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στη Χερσώνα, μετά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top