Προεδρικό Μέγαρο: Όσα έγιναν στο δείπνο για το βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας

ΠτΔ: Η χώρα μου αντιμετωπίζει καθημερινά εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας 

Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας (Video Star, φωτογραφίες pool Ευρωκίνηση - Intime News Γ. Λιάκος)  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, το οποίο επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα. 

Όπως μετέδωσε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Αντωνόπουλος, με χαρακτηριστικές ελληνικές γεύσεις υποδέχθηκε  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Βασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο και την Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. Το μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας περιλαμβάνει  θαλασσινές γεύσεις. Για κύριο πιάτο φαγκρί συνοδεία λευκού ελληνικού κρασιού και για επιδόρδιο γαλατόπιτα, ένα παραδοσιακό γλυκό της Μάνης.  

Μαριάννα και Βαρδής Βαρδινογιάννης βασίλισσα Μάξιμα

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης στο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας.

Η παρασημοφόρηση του βασιλιά και της βασίλισσας της Ολλανδίας

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος της Ολλανδίας

Η κ. Σακελλαροπούλου στην προσφώνηση της καυτηρίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας λέγοντας πως «η  Ελλάδα βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με μια εμπρηστική ρητορική και σειρά ανυπόστατων αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκ μέρους της Τουρκίας, σε μια απόπειρα προβολής των αναθεωρητικών της αξιώσεων». 

H βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξιμα στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

H βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξιμα στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτογραφία pool Ευρωκίνηση - Intime News Γ. Λιάκος)

Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας,  γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, επιφύλαξε πολύ θερμά  λόγια για την Ελλάδα και απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μεταναστευτικό,  υπογραμμίζοντας την κοινή ευθύνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη

Μαριάννα και Βαρδής Βαρδηνογιάννης

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Ολλανδός ομόλογός του,  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , η υπουργός Πολιτισμού, ο δήμαρχος Αθηναίων, εκπρόσωποι του πνευματικού και επιχειρηματικού  κόσμου, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας  κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγο του, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top