Θεοδωρικάκος για Κολωνό: Η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί - Θα δοθούν ονόματα

Ξεκαθάρισε πως «τα ονόματα των εμπλεκομένων θα δοθούν στη δημοσιότητα»

Τακης Θεοδωρικακος

«Αυτή η ανατριχιαστική και απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας, που κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο, έχει εξιχνιαστεί», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της παιδεραστίας στον Κολωνό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας το Mega, τόνισε πως η αστυνομία κινήθηκε με μυστικότητα, όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση.

Κολωνός: Έρευνα για βιασμούς στη 12χρονη από τον Ιούνιο του 2021

«Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην ανακρίτρια, η οποία καθοδηγεί τις έρευνες. Η ελληνική αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται από πίσω από αυτό το σκοτεινό πέπλο μίας απάνθρωπης υπόθεσης, εναντίον ενός μικρού κοριτσιού, αλλά όπως ξέρουμε, οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται», σημείωσε.

Κολωνός: Επιχειρηματίες, δικηγόροι, σεφ και μηχανικοί στη λίστα της φρίκης

Ο ίδιος είπε πως όσοι έχουν διαπράξει τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, «θα “συρθούν” ενώπιον της δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει με βάση τους νόμους του κράτους».

«Είναι και άλλες περιπτώσεις, που έχουν πει πολλοί στα social media, “μα θα τους βρουν;” ή “μήπως καλύπτονται”. Έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ακόμα και εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο και με άριστη συνεργασία της αστυνομίας με τις ανακριτικές αρχές και η δουλειά προχωρά με αποτελέσματα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ξεκαθάρισε: «Τα ονόματά τους φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν τύχη που τους αξίζει».

«Η εικόνα με τους γυμνούς μετανάστες σόκαρε πολλούς»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την κακοποίηση των 92 μεταναστών στον Έβρο από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Κολωνός: Εκρηκτικό κλίμα στις φυλακές για τη μάνα – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

«Αυτή η εικόνα σόκαρε πάρα πολύ τους ανθρώπους. Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει την καταγγελία της τουρκικής πλευράς γι΄ αυτό το γεγονός, διότι δεν ήταν μόνο ότι το έκαναν, ήταν διότι είχαν και το θράσος να προσπαθήσουν να γυρίσουν και ανάποδα την υπόθεση και να πουν ότι αυτό το οργάνωσε η ελληνική αστυνομία. Είναι ντροπή για τις κρατικές αρχές της Τουρκίας να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν είναι τρόπος άσκησης διεθνούς πολιτικής», σημείωσε.

Κολωνός: Και δεύτερος μαστρωπός για τη 12χρονη - «Κανονίζω πολλά λεφτά»

Όπως τόνισε, όλοι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πως αυτό που κάνει η Τουρκία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά «είναι ένα πρόβλημα μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας και πρόβλημα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των στοιχειωδών Αρχών του ανθρωπισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top