Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι εργαλειοποιεί την τραγική υπόθεση

Παιδοβιαστης εισαγγελέα

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την τραγική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε αρχικά πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων του Κολωνού θα πρόκειται για “απόπειρα συγκάλυψης”». Ωστόσο, λίγη ώρα μετά δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δυο συλληφθέντων παιδεραστών βιαστών.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπονοούμενα σχετικά με τον 53χρονο βιαστή και παιδεραστή, επειδή είχε φωτογραφηθεί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη, επαναλαμβάνοντας μια θεωρία συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση δήθεν καλύπτει τους βιαστές και τους παιδεραστές: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μία ακόμα επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη».

«Θα έχουμε εκλογές σε 230 μέρες»: Η ατάκα βουλευτή και η απάντηση Μητσοτάκη

Οικονόμου: Καμία ανοχή στους παιδεραστές

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που παίρνανε σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την σοκαριστική υπόθεση.

Κολωνός: Μηνύματα, κλήσεις και εμβάσματα «έκαψαν» τη μητέρα της 12χρονης

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι πιθανόν όπως "πέσαμε από τα σύννεφα" για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσουμε και για άλλους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έντονες αντιδράσεις για χυδαίο hashtag από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά από τη χρήση ενός χυδαίου hashtag, που συνέδεε τη Νέα Δημοκρατία με την παιδεραστία, το οποίο χρησιμοποίησε στον λογαριασμό του στο TikTok ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκης αναπαράγει στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ το χυδαίο χάσταγκ #νδ_παιδεραστές! Η αθλιότητα και η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε νέα ρεκόρ! Αν ο κ. Τσίπρας δεν διαγράψει τον βουλευτή του θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι πίσω από την εκστρατεία λάσπης βρίσκεται το κόμμα του και ότι η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η πολιτική κατάντια είναι, δυστυχώς, συνώνυμα του ΣΥΡΙΖΑ!», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας στη συνέχεια να διορθώσει, μίλησε για λάθος, ωστόσο, επέρριψε την ευθύνη σε συνεργάτη του, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για δική του αβλεψία».

Το ότι ο 53χρονος ήταν προβεβλημένο μέλος της ΝΔ δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την χρήση ενός απαράδεκτου hashtag. Ήταν λάθος, που έγινε από καθαρή αβλεψία συνεργάτη στο πλαίσιο ανάρτησης ενός σατυρικού βίντεο στο TikTok. Το ότι η κυβέρνηση θεώρησε το συγκεκριμένο γεγονός ως σανίδα σωτηρίας και το εκμεταλλεύεται ως εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, είναι άξιο προβληματισμού. Αν υπολογίζει ότι θα σταματήσουμε να ζητάμε την δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων της λίστας της ντροπής και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, πλανάται», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top