Τι θα απαντήσει ο Μητσοτάκης εάν ο Ερντογάν προτείνει συνάντηση στην Πράγα

Οικονόμου: Όλοι οι σύμμαχοί μας είναι απέναντι σε κάθε αναθεωρητική διάθεση

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Κυριάκου ΜητσοτάκηΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα ο Γιάννης Οικονόμου, εάν προταθεί από την τουρκική πλευρά.

«Εάν ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος έχει δυναμιτίσει το κλίμα, ζητήσει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να βάλει πλαφόν στο αέριο

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στη συνέχεια για το τι ατζέντα θα είχε μια τέτοια πιθανή συνάντηση, είπε πως «είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως είναι γνωστές οι «κόκκινες» γραμμές.

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης – Επιδεινώθηκε η υγεία του πατέρα της Μαρέβας

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των ηγετών στην Πράγα θα είναι το ενεργειακό πρόβλημα.

«Ωμές» απειλές Τσαβούσογλου: Αφοπλίστε τα νησιά εάν θέλετε ειρήνη

Παράλληλα, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα ενημερώνει με υπευθυνότητα εταίρους και συμμάχους για την τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα.

Και ο Ερντογάν στο «ραντεβού» της Πράγας – Ξεκάθαρη απάντηση αν προκαλέσει

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στη συνέχεια για το τι ατζέντα θα είχε μια τέτοια πιθανή συνάντηση, είπε πως «είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε»

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας για το τι ατζέντα θα είχε μια πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, είπε πως «είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε» / Eurokinissi

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι όλοι οι σύμμαχοί μας, αλλά και ο κόσμος που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, «στέκονται απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωρητική διάσταση και πρόκληση».

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 και 7 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα, παρουσία και των ηγετών των δύο χωρών.

Σχετικά με τη συνάντηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και είναι σε εγρήγορση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top