Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Πλεύρη για τα χειρουργεία στο Παίδων Αγία Σοφία

«Είναι χτύπημα στην αξιοπρέπεια της κοινωνίας» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας - Θάνος Πλεύρης

Επίθεση στην κυβέρνηση, για το θέμα των αναμονών στα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και χαρακτήρισε σοκαριστικό το να μην έχει αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα – όπως είπε – 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την «αρπαχτή» στην ενέργεια

«Για εμάς δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι μια γροθιά στο στομάχι και στην αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκ των υστέρων λύσεις, οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων.

Νέο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι μου» για νέα ζευγάρια

«Αφενός οι προκηρύξεις θα πάρουν χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερντογάν: «Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους»

«Για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, θα πρέπει, αντί του να στείλουμε τα παιδιά σε ιδιωτικά νοσοκομεία με λεόντειες συμβάσεις, να σκεφτούμε ανάποδα: πώς θα επιτάξουμε γιατρούς με εμπειρία από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, για να έρθουν στο Παίδων», σημείωσε.

Πλεύρης: Εσύ παρέδωσες το 2019 λίστα με 2.853 χειρουργεία σε αναμονή

«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Προσωπικός γιατρός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομ. οι εγγραφές των πολιτών

«Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε και παρέθεσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης:

- Την προκήρυξη θέσεων του «Αγία Σοφία» για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.

- Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

- Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, προς ενημέρωσή του, η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνησή του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία. Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top