Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία: Δε δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες

Η ανακοίνωση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ / Βίντεο OPEN

Άμεση απάντηση έδωσε η Αθήνα στις προκλητικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. «Δε δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία» αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Καταγγελία ΝΔ: Ο Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «τουρκική μειονότητα»

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία. 

Δε δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσω μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Τουρκία: Πώς «εκμεταλλεύθηκε» τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, μέσα από τις καταγγελίες που έκανε για απειλές σε βάρος του, αξιοποίησε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Στο θέμα παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

Ειδικόπτερα, σε ανάρτηση νωρίτερα σήμερα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Ζεϊμπέκ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «Υποστηρίζουμε την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης που παρά τις απειλές και τις πιέσεις δεν σταματά τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να ερευνήσουν αυτό το θλιβερό περιστατικό και να τιμωρήσουν τους δράστες».

 
Οικονόμου: Τεράστιο το ατόπημα του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

«Τεράστιο ατόπημα» χαρακτήρισε, μιλώντας στο OPEN, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις δηλώσεις Ζεϊμπέκ για την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αποδοκιμάσει.

«Είναι νομίζω οφθαλμοφανές το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε. Αυτοπροσδιόρισε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τον εαυτό του. Μιλάμε για τεράστιο ατόπημα που δημιουργεί μία σειρά από θέματα. Νομίζω ότι επιβάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας» είπε ο Γ. Οικονόμου.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Ζεϊμπέκ αναμένεται να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, o ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, «αδειάζοντας» τον βουλευτή του.

Όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις Ζεϊμπέκ δεν είναι σύμφωνες με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Ζεϊμπέκ: Οι δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας»

Έντονη ήταν από την πρώτη στιγμή η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας» του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ στο A Haber.

Ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου, είχε καταγγείλει σε ανάρτησή του τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

«Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: “Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας”. Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;», είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Τάσος Χατζηβασιλείου. 

 

«Κεραυνοί» ΥΠΕΞ για τα ψέματα της Τουρκίας για τους μουφτήδες της Θράκης 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top