Τα «Γαλανόλευκα» Ραφάλ προκαλούν εφιάλτες στους Τούρκους

To Star στην Τανάγρα - Αποκλειστικές εικόνες

«Γαλανόλευκα» Ραφάλ, μαζί με πολλά ακόμα ελληνικά μαχητικά και αεροσκάφη συμμαχικών χωρών, «έσκισαν» σήμερα τον Αττικό ουρανό, ενόψει της Αthens Flying Week, που ξεκινά το Σάββατο. 

Στην Τανάγρα βρέθηκε η δημοσιογράφος Κατερίνα Τσαμούρη με την κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Τα δυο από τα συνολικά 24 Ραφάλ που πήραμε από τους Γάλλους, πετούν ήδη στον Ελληνικό ουρανό. Θωρακίζουν την Ανατολική Μεσόγειο, σε μια χρονική στιγμή που -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά είναι ανησυχητική, αφού η στρατηγική της Τουρκίας οδηγεί μόνο σε... αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς! 

Αυτό το υπερόπλο, μαζί με F-15, spitfire, eurofighter και μαχητικά από συμμαχικές χώρες, «σκίζουν» τον καταγάλανο ουρανό της Τανάγρας, στο πλαίσιο του Athens Flying Week. 

Αν κάποιος κάτσει στον εξομοιωτή, θα έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο κοκπιτ ενός Ραφάλ. Του πιο εξελιγμένου αεροσκάφους που πετά αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Φέρει «φονικούς» πυραύλους meteor, με βλήματα scalp και exocet που προκαλούν... «εφιάλτες» στα εχθρικά αεροσκάφη. 

Το Star στη «φωλιά» των Ραφάλ και των Μιράζ

Από την 114 πτέρυγα Μάχης απογειώνονται και τα Μιράζ όταν «φεύγουν» για αναχαιτίσεις όταν γίνονται παραβιάσεις και υπερπτήσεις. Όπως αυτή που έκανε Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέταξε τα ξημερώματα πάνω από την Κίναρο. Στην Τανάγρα το Σαββατοκύριακο θα προσγειωθεί για το σόου και το F-18 του Maverick, από το Top Gun 2. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top