Υποκλοπές: Σκληρή κριτική από Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Βαρουφάκη

Ευθύνες στην κυβέρνηση με αιχμές και για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 

Το video του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις    

Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά με αιχμές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο διακυβέρνησής του, άσκησαν κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γ. Γ. του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάντε πρόταση μομφής αλλιώς είστε θρασύδειλος  

Το σκοτεινό, όσο και επικίνδυνο, όπως ανέφερε, θεσμικό πλαίσιο παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών κατήγγειλε στη Βουλή, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε: «Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις σοβαρές ευθύνες σας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων - υποκλοπών, είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης. Βαθιά γελασμένος είστε κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ, αν νομίζετε ότι με διάφορες υποκριτικές συγνώμες και τις παραιτήσεις στενών συνεργατών σας κι όλα αυτά τα έωλα επιχειρήματα περί 'υπηρεσιακής αστοχίας' που επιστρατεύετε, θα απαλλαγείτε και από τις δικές σας προσωπικές σας ευθύνες;».

Τσίπρας: Τι απάντησε στον Μητσοτάκη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας  

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ  ότι «μετέτρεψαν την ΕΥΠ σε εργαλείο παρακολούθησης των αντιπάλων τους".«Αυτό που είπε ο διοικητής της ΕΥΠ ανερυθρίαστα ότι όλοι παρακολουθούνται, σημαίνει ότι η Δημοκρατία τελείωσε. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσαν την φράση «εθνική ασφάλεια», για να αποκτά η παρακολούθηση νομιμοφάνεια», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.  

Κατρίνης: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος»

Προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλόγισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, Ο κ.  Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής -η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια- με την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι θα διευρυνθούν και προηγούμενες παρακολουθήσεις. Κατηγόρησε επίσης τον  πρωθυπουργό ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top