Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάντε πρόταση μομφής αλλιώς είστε θρασύδειλος  

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις υποκλοπές στις δευτερολογίες 

Νέος γύρος σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης έλαβε χώρα στη Βουλή κατά τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, κατά τη συζήτηση για τις υποκλοπές.      

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Eίστε υπόλογος για θεσμικό παράπτωμα

Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «πέταξε το γάντι» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να υποβάλλει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.      

Τσίπρας: Τι απάντησε στον Μητσοτάκη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας 

Η απάντηση Τσίπρα στο «γάντι» Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση   

«Κλείνω με μία αναφορά στην παρότρυνσή σας κ. Τσίπρα να απευθυνθείτε στην ΚΟ της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παλαιότεροι, όταν εμείς ψηφίσαμε και κρατήσαμε τη χώρα στην ευρωζώνη έχουμε περάσει. Άλλοι έχουν δείξει ότι η ΚΟ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει όποια μάχη. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε και να πάμε σε συζήτηση τριών ημερών» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μητσοτάκης: Παραδέχθηκα το λάθος μου - Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων

Σχολιάζοντας προηγουμένως τα όσα  είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης για τις παρακολουθήσεις το 2015, σχολίασε:   

«Όσο περισσότερο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλάει για το πρώτο εξάμηνο του 2015, συμμερίζομαι αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, Άγιο είχαμε και γλιτώσαμε από την απόλυτα καταστροφή. Ένας απόλυτος αχταρμάς, παρακολουθήσεων, δεν καταλάβαμε ποιος παρακολουθούσε ποιους. Δεν νομίζω ότι τιμά τον τέως πρωθυπουργό ότι αυτή η φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε υπουργό οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης. Ας είναι... Όλοι κρινόμαστε. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Βαρουφάκης».  

Όσον αφορά την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:      

«Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Αναρωτιόμουν μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν ήξερα τίποτα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ή άλλου πολιτικού ή δημοσιογράφου. Ο κ. Βαρουφάκης τα μπαλαμούτιασε λίγο, αλλά ήταν σαφής και είπε ότι δεν ακούγατε κανένα πολιτικό, δημοσιογράφο. Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι δεν ακούγατε κανέναν; Αν το κάνετε θα έχετε παρανομήσει. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει δυνατότητα και δικαίωμα να γνωρίζει» συμπλήρωσε.

«Εσείς γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ; Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να το γνωρίζω» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

«Πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές από νόμιμες παρακολουθήσεις; Δεν πρέπει να εξαιρούνται. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο ή ένας διπλωμάτης επί της αρχής δεν μπορεί να λειτουργεί επί ζημία της εθνικής ασφάλειας» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. 

«Ρωτήσατε μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω. Γιατί παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη; Αυτή την απάντηση θα μπορούσε να την πάρει μόνο μέσα από απόρρητη ενημέρωση. Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί; Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, πρώτον είναι ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, δεύτερον ότι κατά την εκτίμηση μου τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή, εξ ου και υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και του ΓΓ του πρωθυπουργού» ανέφερε για το ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη ο κ. Μητσοτάκης.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top