Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Eίστε υπόλογος για θεσμικό παράπτωμα

«Εσείς δώσατε εντολή να παρακολουθήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Απόσπασμα από την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στην ομιλία του στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως ο ίδιος έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μητσοτάκης: Παραδέχθηκα το λάθος μου - Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη την αποφάσισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «γιατί μέσα στην αλαζονεία σας, θέλατε να ελέγξετε τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αξιόποινη πράξη σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν «να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο να παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «E​​​​​​ίστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος»

Σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, συνέχισε:

«Είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση των πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δε νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επί 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο να εδραιωθείτε στην εξουσία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

 

«Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δε θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος» συνέχισε σε υψηλούς τόνους o Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Τσίπρας: «Να δώσετε εξηγήσεις γιατί παρακολουθούσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη»

«Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη για «θράσος και δειλία» διότι δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων»

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του νωρίτερα αφού παραδέχθηκε το λάθος του, δήλωσε ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα παρακολουθήσεων, όταν ήταν εν δυνάμει πρωθυπουργός:

«Και εγώ πληροφορούμαι ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων όταν ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν με τον Τσίπρα πρωθυπουργό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top