Τσίπρας: Τι απάντησε στον Μητσοτάκη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας  

«Η δυσπιστία των πολιτών είναι δεδομένη, σύντομα θα γίνει ψήφος αλλαγής» 

«Στο γάντι» που του «πέταξε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον κάλεσε, κλείνοντας τη δευτερολογία του, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη δική του δευτερολογία, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το ζήτημα των υποκλοπών.         

Video: To «γάντι» που πέταξε ο Κ. Μητσοτάκης στον Α. Τσίπρα στη δευτερολογία του, ζητώντας του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης   

«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μη στεναχωριέστε», απάντησε ο κ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του απαντώντας στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, με την οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, απευθυνόμενος επίσης στον πρωθυπουργό, ότι έθεσε κρίσιμα ερωτήματα στην πρωτολογία του, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε.  «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;» τόνισε, ενώ σχολίασε πως «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό». 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Eίστε υπόλογος για θεσμικό παράπτωμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ακόμα  ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη,  ο οποίος έχει καταγγείλει παγίδευση του τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator. «Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του; Δε δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε» πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον υπουργό Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι δε μίλησε ο κ. Γεραπετρίτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «έκανε όμως τον ‘ψόφιο κοριό' στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω». 

Απευθυνόμενος εκ νέου στον πρωθυπουργό ρώτησε:  «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». Στο ίδιο πνεύμα συμπλήρωσε:  «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;».

Κατρίνης: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  - ΠΣ υποστήριξε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ' το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται» ανέφερε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top